НОВИНИ

ЦСКА победи Гурник Забже в контрола с пет попадения

ЦСКА
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
15:53, 20.01.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА победи Гурник Забже с 3:2 в двубой, който се игра на терена на петзвездния хотелски комплекс "Кая Палазо". Точни за армейците бяха Браян Морено (1'), Иван Турицов (25',д.) и Мено Кох (90').

През първото полувреме армейците започнаха вихрено и откриха резултата още първата минута чрез Браян Морено, който бе изведен сам срещу вратаря с пас от дълбочина и хладнокръвно реализира. В 12-ата минута отново колумбийският нападател бе близо до второ попадение, след като изпревари стража Биелица, но не успя да насочи достатъчно силно топката в опразнената врата и защитник на поляците изби от голлинията.

Натискът на червените продължи и в 24-ата минута отново Морено бе в центъра на събитията след като преодоля двама играчи на съперника и бе фаулиран в наказателното поле, което доведе до 11-метров наказателен удар. Зад топката застана щатният изпълнител Иван Турицов, който без проблеми удвои преднината на ЦСКА.

Четири минути по-късно Гурник Забже намали резултата. Симон Волдарчук получи пас успоредно на голлинията и засече във вратата за 2:1.

В 36-ата минута Станислав Шопов изпълни директно пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но Биелица спаси. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка при резултат 2:1 за 31-кратните шампиони на България.

През втората част старши треньорът Саша Илич отново направи доста промени в единайсеторката си и даде шанс за изява на почти всички свои налични футболисти, а играта бе равностойна и без опасности през двете врати.

В 60-ата минута поляците получиха червен картон, след като Ерик Янжа настъпи Тибо Вион в центъра на терена и бе изгонен от съдията за второ официално предупреждение. Бранителят бе заменен от съотборник и така Гурник остана с 11 души, въпреки изгонването.

Десет минути преди края поляците успяха да изравнят резултата, след като двама футболисти на Гурник комбинираха в наказателното поле на червените и топката стигна до Воладрчук, който реализира втория си гол за деня за 2:2.

В добавеното време Тибо Вион центрира отдясно в наказателното поле и Мено Кох се разписа с глава, оформяйки крайния резултат 3:2.



Следващата контрола на ЦСКА е на 24 януари (вторник), когато тимът ни се изправя срещу австрийския гранд ЛАСК Линц.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шесткомпонентната ваксина за бебета вече е налична, обявиха от МЗ
Шесткомпонентната ваксина за бебета вече е налична, обявиха от МЗ
Властите изпратиха самолет да транспортира за лечение у нас пребития в Охрид българин
Властите изпратиха самолет да транспортира за лечение у нас пребития в Охрид българин