НОВИНИ

ЦСКА победи и изпревари Ботев Пд

ЦСКА Ботев Пловдив
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:07, 17.10.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА изпревари Ботев Пловдив за втората позиция в Първа лига. Това стана възможно след победата с 3:2 на „червените“ над „канарчетата“ в мач от 11-ия кръг на футболния шампионат на България.

Двубоят се игра пред празните трибуни на стадион „Българска армия“ заради ограниченията, въведени от властите заради пандемията от коронавируса.

Пловдивчани започнаха много уверено срещата и създадоха няколко много добри положения. Въпреки това ЦСКА пръв откри резултата. В 42-ата минута Жорди Кайседо поведе своите с удар отблизо за 1:0.

В 68-ата минута Маркиньос вкара топката в мрежата на „армейците“, но главният рефер не зачете попадението заради много тънка засада, но потвърдена чрез ВАР.

Това окрили домакините, които в рамките на две минути успяха да направят резултата класически след попадения на Георги Йомов (73‘) и Жорди Кайседо (74‘).

Само 240 секунди по-късно реферът отсъди дузпа в полза на Ботев Пд след помощта на ВАР, заради съприкосновение между Маркиньос и Томас Лам. Точен за 3:1 беше Тодор Неделев.

6 минути преди края на редовното време „канарчетата“ направиха мача още по-интересен. Димитър Тонев стреля по земя, за да прати топката зад вратаря Густаво Бусато за крайното 3:2.

След успеха ЦСКА заема второто място с 22 точки, с една повече от Ботев Пд, който вече е трети, но има и три мача повече. Лидер е Лудогорец с 24 пункта.

По този начин "червените" остават единственият тим, който е непобеден в шампионата на България.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Медии и истина" - проведе се ежегодната световна среща на българските медии
"Медии и истина" - проведе се ежегодната световна среща на българските медии
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (17.10.2021)
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (17.10.2021)