НОВИНИ

ЦСКА поднови тренировки след 4-дневна почивка след загубата от Левски

цска поднови тренировки дневна почивка загубата левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:01, 22.09.2022
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес следобед възпитаниците на старши треньора на ЦСКА Саша Илич подновяват тренировки на клубната база в Панчарево след 4 почивни дни. Това е първо занимание за "червените" след загубата с 0:2 от Левски в дербито от 11-ия кръг на Първа лига.

От заниманията ще отсъстват играчите, които са на лагер сбор с националните гарнитури на своите страни.

Цели 15 футболисти на ЦСКА получиха повиквателни за различни отбори, чиито цветове ще защитават.

Иван Турицов и Християн Петров попаднаха в състава на новия национален селекционер на мъжкия представителен тим на България Младен Кръстаич за мачовете с Гибралтар и Северна Македония от турнира Лига на нациите. Двубоят е утре вечер от 21.45 и ще бъде предаван пряко в ефира на БНТ 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport. Студийната програма, посветена на срещата, стартира в 21 часа.

Новото попълнение Жираир Шагоян също ще пътува за родината си Армения, за да вземе участие в двубоите от същата надпревара срещу Украйна и Република Ирландия.

Бранителят Енес Махмутович отново бе повикан за лагера на Люксембург преди срещите с Турция и Литва в Лигата на нациите.

Младоците Станислав Шопов, Симеон Александров и Марк-Емилио Папазов получиха повиквателни от старши треньора на младежкия национален отбор до 21 години Александър Димитров за контролите на срещу Унгария и Сърбия.

Съставът на България до 19 години пък ще изиграе още 2 официални срещи от квалификационния кръг на УЕФА за класиране на европейско първенство за юноши. Съперници са отборите на Азербайджан, Люксембург и Турция. Вчера "младите лъвчета" надиграха азерите с 1:0, а другите 2 отбора в групата направиха зрелищно равенство 4:4. Следващите ни мачове са насрочени за 24 и 27 септември. Сред избраниците на треньорския щаб са и нашите футболисти и основни фигури в ЦСКА II - Алекс Божев, Росен Маринов, Георги Чорбаджийски и Павел Жабов. За съжаление стражът на втория ни състав Алекс Божев и Георги Чорбаджийски ще пропуснат лагера на националите заради контузии.

Юношеският национален отбор на България до 15 години ще изиграе два приятелски мача срещу връстниците си от Словакия на техен терен. Четирима представители на Академия ЦСКА получиха повиквателни и в тази възрастова група. Това са Георги Стоянов, Иван Андонов, Валентино Върбанов и Никола Кръстев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мостът между карловските села Дъбене и Войнягово ще бъде отворен утре
Мостът между карловските села Дъбене и Войнягово ще бъде отворен утре
Приходите на Манчестър Юнайтед растат, загубите и дългът - също
Приходите на Манчестър Юнайтед растат, загубите и дългът - също