НОВИНИ

ЦСКА поглежда към върха, Ботев Пловдив и Пирин с важна битка

ЦСКА Дюкенс Назон
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
11:34, 15.10.2022
Чете се за: 05:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Два мача от 14-ия кръг на Първа лига ще се изиграят в събота, 15-ти октомври.

В ранния двубой от 17.00 часа отборите на Ботев Пловдив и Пирин Благоевград се изправят във важна битка в дъното на таблицата. И двата тима имат проблеми от началото на сезона, като "канарчетата" заемат 13-та позиция с 10 точки, докато "орлетата" са предпоследни със скромния актив от 8 точки.

Джеймс Етоo се завръща и ще бъде на разположение, Бисер Бонев също се включи в тренировъчните занимания с основната група от футболисти, след пропускане на последните срещи на “канарчетата”. Тодор Неделев продължава своето възстановяване. Любимецът на “жълто-черната” публика участва в част от заниманията на основната група футболисти, но все още провежда и се придържа към повече индивидуални занимания. Станислав Работов също продължава своето възстановяване с медицинския щаб на Ботев.

За "орлетата" извън плановете за предстоящия мач остава полузащитникът Красимир Станоев, който продължава възстановяването си от мускулна травма. В групата се завръща защитникът Христофор Хубчев, който изтърпя наказанието си за натрупани картони в миналия кръг.

В късната среща ЦСКА посреща Хебър Пазарджик на стадион "Българска армия" от 19:15 часа. "Червените" записаха загуба от Лудогорец в последния си мач, но въпреки това ще имат шанса да оглавят класирането при успех над Хебър. "Армейците" заемат трето място в класирането с 25 точки, две по-малко от лидера ЦСКА 1948, докато тимът от Пазарджик е на 12-та позиция в подреждането с 10 точки.

Пазарджиклии ще запишат своя мач №100 в българския футболен елит. Тимът ще бъде лишен от услугите на поне двама от състезателите си за предстоящия двубой срещу ЦСКА в София. Заради травми от различен характер визитата в София за Хебър със сигурност ще пропуснат Хлеб Бухал и Мауро Секейра. Късен фитнес тест пък ще определи дали Мартин Михайлов и Олексий Лобов ще попаднат в групата за двубоя с “армейците”. Наказани играчи по традиция няма, а Владимир Манчев ще се изправи за първи като треньор срещу ЦСКА, за когото има 132 като футболист и близо 50 като помощник-треньор.

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич остави извън групата двама футболисти. Това са Дауда Бамба и Мено Кох. Нападателят Бамба изпитва леки проблеми, заради които пропусна и мачовете на своя отбор с Пирин и Лудогорец. Защитникът Мено Кох пък остана на резервната скамейка в Разград, а сега отпадна и от 18-те на сръбския специалист. Сред тях се завръща неговият сънародник Брадли де Нойер, който също не игра срещу Пирин и Лудогорец заради травма. За първи път в групата на ЦСКА попадна последното лятно попълнение Симеон Александров. Юношеският национал е с големи шансове да дебютира с червената фланелка, а същото се отнася и за колумбиеца Марселино Кареасо. След изтърпяно наказание в състава се завръща Иван Турицов.

В исторически план двата отбора са изиграли само 6 мача на шампионатно ниво, като всичките са спечелени от ЦСКА. Първият сблъсък е изигран на 16 август 1989 година, сряда в София, като това е и дебютен мач за Хебър в елита. Двата отбора са изиграли и няколко двубоя за различните купи, като в тях отново подчертано предимство има ЦСКА, който печели шест двубоя, веднъж завършва на равно и само в един Хебър печели победата. Единствената победа, която Хебър успява да запише срещу ЦСКА в официален мач е на 27 ноември 1979 година, в мач от турнира за Купата на Съветската Армия. В реванша ЦСКА взема своето и след убедителна победа с 4:1 продължава напред в турнира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В понеделник най-вероятно ще изпишат от болница шофьора, който блъсна и уби момиче в София
В понеделник най-вероятно ще изпишат от болница шофьора, който блъсна и уби момиче в София
За 7 месеца Салвадор арестува 55 000 престъпници
За 7 месеца Салвадор арестува 55 000 престъпници