НОВИНИ

ЦСКА пречупи ЦСКА 1948 с два бързи гола на Назон

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:09, 17.09.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
цска пречупи цска 1948 два бързи гола назон
Слушай новината

Отборът на ЦСКА записа своя четвърти успех от началото на сезона в Първа лига, след като в домакинството си от 9-ия кръг срази с 2:0 ЦСКА 1948.

Футболистите на Нестор Ел Маестро доминираха напълно в двубоя на стадион "Българска армия", но дълго време стражът на гостите Даниел Наумов правеше всичко възможно, за да запази вратата си суха и така задържаше резултата 0:0.

В заключителните малко под 20 минути от мача обаче дори той рухна на два пъти, като и в двата случая точен за домакините беше Дюкенс Назон.

Първо, в 74-ата минута Том Рапнуи сбърка фатално при опита си да върне с глава една топка назад, от което се възползва Тобиас Хайнц, който открадна кълбото, премина покрай Наумов и достави успоредно подаване на голлинията за Назон, за когото нямаше проблеми да отбележи на празна врата за 1:0.

Седем минути по-късно пък хаитянският нападател се възползва от грешка на бранителя Емил Виячки, който не прецени добре летежа на една топката и позволи тя да стигне до Дюкенс Назон, който овладя, напредна и преодоля Даниел Наумов за крайното 2:0.

Така, ЦСКА за пръв път през тази кампания успя да спечели в последователни мачове и с актив от 15 точки се изкачи на 4-ото място в класирането.

ЦСКА 1948 пък допусна първо поражение при новия си наставник Николай Панайотов и така тимът се смъкна до 7-ата позиция с 13 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екоактивисти напръскаха с боя Бранденбургската врата в Берлин
Екоактивисти напръскаха с боя Бранденбургската врата в Берлин
Над 3500 зрители изгледаха на живо стартовете от „Гран при Перник“ по мотокрос
Над 3500 зрители изгледаха на живо стартовете от „Гран при Перник“ по мотокрос