НОВИНИ

ЦСКА преглътна още една загуба в Европа

ЦСКА Юрген Матай Матей
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:53, 25.11.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА претърпя поражение с 0:2 при гостуването си на Бодьо/Глимт в мач от груповата фаза на Лигата на конференциите.

„Червените“ играят само за своята чест и за феновете си, след като вече загубиха всички шансове да продължат напред в турнира.

ЦСКА остава закотвен на четвъртата позиция, кръг преди края на груповата фаза. „Армейците“ притежават само една точка в актива си. Единственото равенство до този момент в група „С“ тимът постигна именно срещу норвежците, при гостуването им в София (0:0). Бодьо/Глимт е лидер с 11 пункта и си осигури продължаване напред в турнира след Нова година.

В студеното време в Бодьо и на изкуствения терен футболистите на Стойчо Младенов така и не успяха да се противопоставят на своя съперник. Домакините вкараха по едно попадение в двете полувремена чрез Сондре Фет и Ерик Ботейм. „Червените“ не отбелязаха попадение в четвърти последователен двубой в груповата фаза.

На пролет в Лигата на конференциите ще участва и Рома.

Съставът, предвождан от треньора Жозе Моуриньо, се наложи тази вечер с 4:0 на „Стадио Олимпико“ над Зоря Луганск в другия мач от потока. По този начин „римските вълци“ не могат да бъдат достигнати от украинците, които са трети с 6 точки, на 4 от Рома.

Италианският тим имаше пълното превъзходство, материализирано чрез четири гола и дори една пропусната дузпа. Две попадения бяха записани на сметката на Тами Ейбрахам, а с по едно се отчетоха още Карлес Перес и Николо Дзаниоло.

В последния кръг ЦСКА посреща Рома на 9 декември, докато Бодьо/Глимт гостува в Украйна.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с поражение в световна квалификация по футбол за жени
България с поражение в световна квалификация по футбол за жени
Лестър с убедителен успех над Легия
Лестър с убедителен успех над Легия