НОВИНИ

ЦСКА превзе Кърджали и дръпна с пет точки пред Лудогорец на върха в Първа лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:27, 28.10.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
цска вкара четири гола клетия хебър поведе първа лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на ЦСКА постигна победа с 3:1 при визитата си на Арда Кърджали в мач от 16-ия кръг на Първа лига.

„Червените“ откриха резултата в 32-ата минута, когато Тибо Вион центрира от ъглов удар във вратарското поле на „светлосините“, където Джонатан Линдсет надскочи персоналния си пазач Тонислав Йорданов и с глава прати топката в далечния долен ляв ъгъл на вратата, пазена от Анатолий Господинов.

В самото начало на двубоя Арда отбеляза гол чрез Светослав Ковачев, но попадението бе отменено от ВАР заради тънка засада на асистента Тонислав Йорданов при получаването на извеждащо подаване от Илия Юруков.

Съставът на Александър Тунчев все пак изравни десетина минути след началото на второто полувреме. Иван Коконов центрира полувисока топка в наказателното поле на „армейците“ от пряк свободен удар на левия фланг, а на точката за изпълнение на дузпа Светослав Ковачев с удар по земя от движение се разписа в долния ляв ъгъл на стража Густаво Бусато.

ЦСКА отново поведе в 64-ата минута. Тибо Вион отново центрира от ъглов удар в пеналтерията на Арда, където Амос Юга се пребори за топката с Тонислав Йорданов, тя попадна в краката на резервата Дюкенс Назон, който се обърна на 180 градуса и с удар от въздуха отбеляза в близкия десен ъгъл на стража Господинов, който не се намеси по най-добрия начин.

В последната минута на редовното време Лазар Туфегджич центрира от левия фланг в наказателното поле на Арда, където непокритият Марселино Кареасо овладя и с плътен удар прати топката точно под горната греда на вратата, пазена от Анатолий Господинов.

В класирането тимът на Саша Илич е лидер с 37 точки и е с пет пункта преднина пред втория Лудогорец. Шампионите обаче с мач по-малко от „червените“. Арда пък заема деветото място с 23 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина рок легендата Джери Лий Луис
Почина рок легендата Джери Лий Луис
Работник загина, затрупан в ров на строителен обект в Червен бряг
Работник загина, затрупан в ров на строителен обект в Червен бряг