НОВИНИ

ЦСКА пропиля шансовете си, а Славия нанесе удар в края

ЦСКА
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:46, 11.09.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Славия измъкна сладка точка в добавеното време на мача с ЦСКА. Двата тима завършиха 1:1 в двубой от 7-ия кръг на родния шампионат.

Срещата се проведе на стадион „Българска армия“. Това бе едва четвърти мач за ЦСКА, след като тимът отложи част от срещите си заради участието си в Европа.

Славия обаче, макар че игра с човек по-малко след 54-ата минута, не се предаде до последно, за да вземе точка в заключителните секунди. Точен за гостите бе 19-годишният Мартин Атанасов.

„Белите“ трябваше да се справят в намален състав, след като Кемело Нгуена бе изгонен за втори жълт картон за нарушение срещу Греъм Кери.

ЦСКА се възползва от ситуацията в 62-ата минута, излизайки напред за 1:0, след като Жорди Кайседо засече с глава центриране на Кери.

Малко по-късно домакините пропиляха и дузпа. Ударът на Греъм Кери в 76-ата минута бе много слаб и бе спасен от Светослав Вуцов.

След пропилените възможности, които играчите на Стойчо Младенов имаха, закономерно се стигна до попадение във вратата на „червените“.

Славия успя да достигне до равенството след късна развръзка. В даденото от съдията продължение „белите“ успяха да изравнят. След удар в гредата от удар на Кристиян Добрев, топката стигна до Димитър Стоянов, който върна към Мартин Атанасов, а той с точен изстрел реализира за крайното 1:1.

ЦСКА е на 5-о място с 10 точки след 3 победи и 1 равенство. Славия е на втората позиция с 14 пункта след лидера Лудогорец.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прожекция върху сградата на Националната библиотека събра десетки зрители
Прожекция върху сградата на Националната библиотека събра десетки зрители
Здравни работници протестираха в Полша
Здравни работници протестираха в Полша