НОВИНИ

ЦСКА разгроми Македония ГП на "Армията" и продължава напред в Лигата на конференциите

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:47, 28.07.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
цска разгроми македония армията продължава напред лигата конференциите
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на ЦСКА постигна победа с 4:0 при домакинството си на Македония Гьорче Петров в мач-реванш от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

„Червените“ откриха резултата малко след половин час игра на стадион „Българска армия“, когато Георги Йомов центрира от ъглов удар в наказателното поле на северномакедонския тим, където Маурисио Гарсес свали топката с глава за Юрген Матай, който с удар от воле прати топката точно под горната греда на вратата, пазена от стража Християн Стевковски.

Съставът на Саша Илич удвои преднината си в 61-ата минута. Лазар Туфегджич изведе Георги Йомов зад отбраната на гостите в наказателното поле на Македония Гьорче Петров, а националът на България с удар от движение с външната част на ходилото прати топката в далечния долен ляв ъгъл на Стевковски.

Преднината на ЦСКА в срещата стана класическа в 77-ата минута, когато Станислав Шопов центрира от ъглов удар в наказателното поле на „черно-жълтите“, Маурисио Гарсес стреля с глава, топката се отби в горната греда, а при добавката Туфегджич с удар от воле се разписа.

Три минути преди края на редовното време „армейците“ вкараха и четвърто попадение, дело на новия нападател на тима Дюкенс Назон, който се възползва от разбъркване в наказателното поле на северномакедонците след центриране от корнер и с мощен удар от границата на вратарското поле се разписа в мрежата зад Стевковски.

Така с общ резултат 4:0 от двете срещи ЦСКА продължава напред към третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, където ще срещне победителя от двойката, противопоставяща словенския Мура и ирландския Сейт Патрик Атлетик.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пловдив отпадна от ЛК, след като инкасира по един гол в края на двете полувремена
Ботев Пловдив отпадна от ЛК, след като инкасира по един гол в края на двете полувремена
С какви нагласи партиите тръгват към предсрочни избори?
С какви нагласи партиите тръгват към предсрочни избори?