НОВИНИ

ЦСКА реже Левски за отлагането на Вечното дерби

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:18, 09.11.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Български футбол
цска реже левски отлагането вечното дерби

Ръководството на Българския футболен съюз е взело решение да не отлага предстоящото първо Вечно дерби от новия сезон на efbet Лига.

Двубоят межди "сини" и "червени" е насрочен за 21 ноемрви от 15 ч. на Националния стадион "Васил Левски", като с него се подновява първенството след двуседмичната пауза, през която ще се изиграят мачовете на националните отбори в "Лигата на Нациите".

В края на миналата седмица ръководството на Левски временно преустанови тренорвъчните занимания на представителния си отбор, след като стана ясно, че цели 11 футболисти са заразени с COVID-19.

Това накара Спортно-техническата комисия към БФС да отложи домакинството на "сините" на Локомотив (Пловдив), което трябваше да се изиграе в събота.

Непосредствено след това от "Герена" входираха молба към БФС за отлагане на сблъсъка с ЦСКА-София, но и до този момент няма официално решение на Спортно-техническата комисия към БФС.

В Левски се притесняват, че заразените футболисти няма да имат достатъчно време да се подготвят за важния мач, тъй като карантината им приключва едва 2-3 дни преди Вечното дерби.

За да може БФС да отложи мача, от ЦСКА-София трябва да дадат съгласие, което е малко вероятно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Значителна облачност в повечето райони днес
Значителна облачност в повечето райони днес
Григор Димитров за шести път ще зимува като част от топ 20
Григор Димитров за шести път ще зимува като част от топ 20