НОВИНИ

ЦСКА с важна информация относно новия стадион и решението на РИОСВ

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:58, 03.08.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
стадион българска армия струва милиона лева
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на ЦСКА публикува на страницата си във Фейсбук последната информация по казуса на клуба с реконструкцията на стадион "Българска армия".

"Червените" съобщават, че след решение на директорът на РИОСВ г-жа Румяна Маринова е било постановено, че не е необходимо поставянето на "Оценка на въздействието върху околната среда" (ОВОС), което, по думи на клуба, е била една от последните две много важни стъпки по пътя към получаване на разрешително за строеж.

В решението на ръководителят на РИОСВ се казва, че реконструкцията на имота "няма вероятност да окаже значително отрицателно въздействие върху природни местообитания, популации и местообитания на видове, предмет на опазване в защитени зони".

Оказва се обаче, че срещу това решение са постъпили няколко жалби, което налага казусът да бъде разрешен в съда, но въпреки това от ЦСКА са уверени в успеха и подчертаха за пореден път, че изграждането на новия стадион си остава приоритет.

Ето я и цялата позиция на ПФК ЦСКА:

Както съобщихме неколкократно, по пътя към получаване на разрешително за реконструкция на "Българска армия" ни остават 2 много важни стъпки. Една от тях – решението на РИОСВ трябва или не трябва да минаваме през тежката и дълга процедура "Оценка на въздействието върху околната среда" (ОВОС), която би забавила съществено изграждането на съоръжението.

С решение от 28.07.23 г. директорът на РИОСВ г-жа Румяна Маринова постановява категорично и аргументирано, че ОВОС не трябва да се извършва, защото реконструкцията на имота "няма вероятност да окаже значително отрицателно въздействие върху природни местообитания, популации и местообитания на видове, предмет на опазване в защитени зони"

Въпреки категоричното мнение на експерти, институции и законодателство, в деловодството на РИОСВ са постъпили три жалби към решението, което за съжаление означава, че процедурата влиза в съда. Имаме пълната увереност, че след като толкова много вещи лица са се изказали категорично в подкрепа на решението да не се прави ОВОС, Административният съд също ще се произнесе обективно и справедливо и ще потвърди решението на РИОСВ от петък.

Новият стадион продължава да е основен приоритет за ЦСКА. Нищо няма да ни спре да го осъществим, въпреки на пръв поглед оркестрираните спънки, с които се сблъскваме на всеки етап.

Стадион на ЦСКА – за нашата родина, за нашите деца!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три български отбора влизат в решителни битки за продължаване в Лигата на конференциите
Три български отбора влизат в решителни битки за продължаване в Лигата на конференциите
България с трима джудисти на "Мастърс"-а в Унгария
България с трима джудисти на "Мастърс"-а в Унгария