НОВИНИ

ЦСКА сътвори малко чудо за групите на Лигата на конференциите

солидна премия играчите цска класиране групите
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
22:42, 26.08.2021
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА се класира за групите на Лигата на конференциите след изключителна футболна вечер насред София. „Червените“ победиха с 3:0 след продължения Виктория Пилзен на Националния стадион „Васил Левски“.

Окрилени от своите фенове, футболистите на ЦСКА продължиха напред след общ резултат от 3:2 в плейофите на турнира.

"Армейците" преодоляха изоставане от 0:2 след първия мач, за да стигнат до така жадуваните групи, които ще осигурят незабравими европейски вечери на отбора поне до Нова година.

Жребият за груповата фаза на Лигата на конференциите ще се тегли в петък, 27 август, от 14.30 часа българско време.

Специален гост на трибуните бе и един от съсобствениците на клуба и легенда на българския футбол Христо Стоичков.

Първото полувреме започна отлично за домакините, които оказаха мощен натиск и още в 6-ата минута Тибо Вион изведе великолепно Греъм Кери в наказателното поле, който отправи безпощаден шут с левия крак и откри резултата, разписвайки се за 1:0.

В 63-ата минута футболистите на Стойчо Младенов удвоиха преднината си и заличиха изоставането от първия мач преди седмица. Георги Йомов тръгна на самостоятелен пробив през центъра. Той преодоля няколко противникови защитници и стреля от границата на наказателното поле. Топката се отби от крака на Милан Хавел и влетя във вратата на Алеш Хрушка за 2:0.

До края на двубоя ЦСКА продължи да атакува, но не съумя да отбележи нов гол и по този начин срещата отиде в продължения.

В тях Жорди Кайседо получи втори жълт и съответно червен картон в 111-ата минута и "армейците" останаха с човек по-малко на терена. Макар и в числено намален състав "червените" продължиха да стоят солидно на терена и в последната 120-а минута Юрген Матей реализира победното попадение с глава след центриране от фаул отдясно за крайното 3:0.

Така момчетата на старши треньора Стойчо Младенов напълно заслужено си осигуриха място в груповата фаза на най-новия турнир на УЕФА - Лига на конференциите.

Следващият мач на ЦСКА е на 29 август (неделя), когато тимът гостува на Черно море във Варна в среща от 6-ия кръг на Първа лига.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов мощен взрив в Кабул, "Ислямска държава" пое отговорност за атентатите до летището
Нов мощен взрив в Кабул, "Ислямска държава" пое отговорност за атентатите до летището
Спецакция срещу фалшиви стоки в Слънчев бряг
Спецакция срещу фалшиви стоки в Слънчев бряг