НОВИНИ

ЦСКА се добра до второто място през редовния сезон след успех в петголово шоу срещу Арда

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:19, 21.04.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
цска добра второто редовния сезон успех петголово шоу арда
Слушай новината

Отборът на ЦСКА заслужи второто място в края на редовния сезон в българската Първа лига, след като в последната среща от заключителния 30-и кръг спечели с 3:2 като гост на Арда Кърджали.

За "червените" това бе първи успех под ръководството на Стамен Белчев, след който столичани събраха 63 точки и изпревариха с една състава на Черно море.

В същото време Арда остава на 9-ата позиция и в следващата фаза на шампионата ще спори за местата между 7-о и 10-о в опит да достигне до бараж за участие в европейските клубни турнири.

Тази вечер на "Арена Арда" в Кърджали срещата започна по-добре за гостите, които поведоха в 12-ата минута с гол на Юрген Матай, който бе оставен непокрит в наказателното поле на съперника и с глава засече подаването на Тибо Вион от ъглов удар.

Отговорът на момчетата на Николай Киров обаче не закъсня и в 19-ата минута Борислав Цонев беше точен отблизо за 1:1, а малко повече от 120 секунди по-късно Станислав Иванов беше на правилното място, за да донесе пълния обрат за домакините.

Преднината на Арда оцеля до 59-ата минута, когато "армейците" получиха право да изпълнят нов корнер, след който топката стигна то Тобиас Хайнц, чийто първи опит да стреля беше блокиран, но при добавката норвежецът матира Анатолий Господинов, възстановявайки равенството в двубоя.

Така се стигна до 67-ата минута, в която Сейни Санянг достави отлично подаване на далечната греда за Улаус Скаршем и халфът с прецизно изпълнение под гредата реализира третия гол за своя тим, с който всъщност той донесе и победата на ЦСКА.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски: С американската помощ Украйна няма да стане "втори Афганистан"
Зеленски: С американската помощ Украйна няма да стане "втори Афганистан"
70-годишен мъж от Батановци е обявен за издирване
70-годишен мъж от Батановци е обявен за издирване