НОВИНИ

ЦСКА София изтръгна късно реми срещу Черно море в мач с много емоции

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
09:43, 13.09.2020
Чете се за: 01:29 мин.
Футбол
цска софия изтръгна късно реми черно море мач емоции

Късен гол на Томи Юрич позоволи на ЦСКА-София да избегне поражението във Варна като срещата ще се запомни и с ексцесиите с участието на феновете на двата отбора като на почивката напрежението между тях бе на път да ескалира.

Черно море може да съжалява много за изпуснатия успех, след като в началото на второто полувреме Васил Панайотов пропусна дузпа, а в 63-та минута Даниел Димов бе изгонен за втори жълт картон.

Първото сериозно положение в срещата бе за гостите в 12-та минута, когато след центриране от корнер Пламен Гълъбов засече топката с глава, но тя премина над вратата на Черно море.

В 23-та минута Георги Йомов центрира отдясно в наказателното поле на домакините, Стефано Белтраме засече топката с глава, но вратарят Георги Георгиев успя да избие. При последвалото меле, Емил Янчев си отбеляза автогол, но съдията Станислав Тодоров прецени, че преди това Али Соу е играл с ръка и не зачете попадението.

В 36-та минута Черно море откри резултата след страхотен гол на Матиас Курьор. Футболистът на Черно море, който бе с гръб към вратата, след центриране на Васил Панайотов успя да отклони с темето си топката към вратата на гостите и тя с парабола влезе неспасяемо във вратата на ЦСКА-София.

В 45-та минута Стефано Белтраме стреля от около 20-ина метра, но топката премина встрани от вратата на домакините.

На полувремето имаше напрежение извън стадиона между феновете на двата отбора.

В началото на втората част домакините можеха да удвоят преднината си. В 46-та минута Исмаил Иса стреля опасно, но вратарят на гостите Густаво Бусато успя да избие топката, а секунди по-късно Матиас Курьор бе съборен в наказателното поле и съдията отсъди дузпа.

Зад топката застана Васил Панайотов, но вратарят на гостите Густаво Бусато успя да спаси като това е втори случай от началото на сезона, в който Бусато отразява удар от 11-те метра. Предишният бе в мача от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу малтийския Сайрънс.

В 63-та минута Черно море остана с 10 души на терена, след като капитанът Даниел Димов получи втори жълт и съответно червен картон.

Въпреки това варненци можеха да отбележат втори гол в 83-та минута, когато Матиас Курьор стреля опасно от пряк свободен удар, но Густаво Бусато показа чудесен рефлекс.

В 88-та минута ЦСКА София изравни резултата. При центриране в наказателното поле на домакините Юрген Матей отклони топката към Томи Юрич, който с глава от 2-3 метра успя да изравни и да донесе точката на гостите.

В 90+3 минута Юрген Матей можеше да вкара нов гол за гостите, но ударът му от десетина метра бе много неточен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плевнелиев: Радев брутално наруши Конституцията и законите на държавата
Плевнелиев: Радев брутално наруши Конституцията и законите на държавата
Кристиян Малинов игра 73 минути при успех на Льовен в Белгия
Кристиян Малинов игра 73 минути при успех на Льовен в Белгия