НОВИНИ

ЦСКА-София се справи с Б36 Торсахвн и е на прага на групите на Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:20, 24.09.2020
Чете се за: 01:24 мин.
Футбол
цска софия справи б36 торсахвн прага групите лига европа

Момчетата на Стамен Белчев изцяло контролираха случващото се на терена и макар да допуснаха леко отпускане в началото на втората част, те съумяха да го преодолеят, за да стигнат до крайния успех с 3:1.

"Армейците" започнаха по-силно като създадоха две добри ситуации още до 10-та минута. При първата Брадли Мазику стреля неточно, а при втората, удара на Греъм Кери бе отразен от вратаря Хансен.

Гостите стигнаха до първата си по-интересна ситуация в 16-та минута, когато Фредериксберг стреля опасно от пряк свободен удар, но Густаво Бусато изби в корнер.

Малко по-късно, заучено изпълнение на ъглов удар от страна на домакините доведе до изстрел с глава на Юрегн Матей, но защитник на Б36 Торсхавн изби от голлинията.

В 26-та минута нова добра атака на ЦСКА-София откри отличен шанс пред Амос Юга, но ударът му крайно неточен.

Секунди по-късно българският тим най-после откри резултата. Санкаре пусна пас за Али Соу и гамбиецът не сгреши за 1:0, разписвайки се в трети пореден мач в Лига Европа през този сезон. Повторенията на ситуацията обаче показаха, че нападателят се е намирал в положение на засада, която за щастие не бе маркирана от реферите.

Домакините потърсиха и второ попадения, но стражът на гостите Хансен на два пъти показа добри рефлекси, отразявайки изстрелите първо на Йомов, а след това и на Али Соу.

Логичното обаче се случи в 38-та минута, когато Георги Йомов получи хубав пас от Санкаре и с чудесен диагонален удар удвои аванса на ЦСКА-София.

Така на почивката, момчетата на Стамен Белчев се оттеглиха с добра преднина.

След подновяването домакините понамалиха оборотите като в първия четвърт час стигнаха само до един неточен изстрел от дистанция на Греъм Кери.

Така се стигна до 61-та минута, когато буквално от нищото Б36 Торсхавн стигна до гол. Фредериксберг пусна дълъг пас, при който Юрген Матей и Валентин Антов не се ориентираха достатъчно добре. Това позволи на Пингел да овладее топката и с удар под плонжа на Бусато да намали резултата.

ЦСКА-София опита да възстанови контрола ли върху срещата, но опити на Жул Кейта и Али Соу завършиха с неуспех.

В 83-та минута все пак домакините стигнаха до така важния трети гол на тяхната сметка. Юнус Санкара изведе Али Соу, а гамбиецът хитро сви към Жул Кейта, който обработи добре топката и с техничен изстрел отново възстанови преднината от два гола за неговия тим.

До края нов гол не падна и така футболистите на ЦСКА-София се долбижиха само на една крачка от групите на Лига Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брад Пит ще става баща за седми път
Брад Пит ще става баща за седми път
Мъртва риба изплува от язовир край Черноморец
Мъртва риба изплува от язовир край Черноморец