НОВИНИ

ЦСКА-София ще гостува на Базел за влизане в групите на Лига Европа

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:05, 25.09.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Лига Европа
цска софия гостува базел влизане групите лига европа

Отборът на ЦСКА-София научи името на съперника си в плейофната фаза на Лига Европа.

Швейцарският гранд Базел застава на пътя на "червените" във финалния кръг за влизане в групите на втория по сила клубен турнир в Европа.

Късно снощи Базел успя да измъкне трудна победа с 3:2 над кипърския Анортозис, въпреки че до 21-ата минута на срещата водеше в резултата с класическото 3:0 с голове на Силван Видмер, Самуеле Кампо и авторогол на Ховханес Хампарцумян.

Гостите от Кипър се върнаха в двубоя с гол на Бранко Вргоч в самия край на първото полувреме, но в първите минути след подновяването на играта задача на Анортозис стана непосилна след втория жълт картон на Торнике Окриашвили.

Макар и с 10 човека на терена, гостите не спряха да търсят обрата и усилията им бяха възнаградени в 66-ата минута, когато Гиорги Квилитая реазлизира втори гол за Анортозис от дузпа и направи резултата 3:2.

Положението на швейцарците се влоши в 88-ата минута след червения картон на Жулиан Фонмоос, но в оставащите малко минути до края Анортозис не успя да се добере до изравняване.

Така в плейофния кръг на Лига Европа ЦСКА-София ще гостува на Базел на 1 октомври, след като вчера победи с 3:1 тима на Б36 (Торшван) на стадион "Българска армия" в третия квалификационен кръг на турнира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Байерн: Пишем красива история
Треньорът на Байерн: Пишем красива история
От първо лице: Свидетелски разказ на героя, който вчера откри изчезналия 2-годишен Мехмед
От първо лице: Свидетелски разказ на героя, който вчера откри изчезналия 2-годишен Мехмед