НОВИНИ

ЦСКА стартира новия сезон с категорична победа над Арда, Маурисио Гарсес с хеттрик

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:25, 10.07.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА постигна победа с 3:0 при домакинството си на Арда Кърджали в двубой от откриващия кръг на Първа лига. Маурисио Гарсес реализира и трите попадения в срещата.

Резултатът на стадион „Българска армия“ бе открит от „червените“ в добавеното време на първото полувреме, когато Тибо Вион центрира от ъглов удар в наказателното поле на кърджалии, а непокритият Маурисио Гарсес от непосредствена близост се разписа с глава във вратата на Васил Симеонов.

В 30-ата минута "сините" останаха с човек по-малко на терена след втория жълт картон на бранителя Милен Желев, който игра неразчетено с ръка и главният съдия Радослав Гидженов го изгони от игра.

ЦСКА удвои преднината си в 52-ата минута. Станислав Шопов центрира в пеналтерията на състава на Александър Тунчев, вратарят на Арда Симеонов напусна неразчетено полето си и увисна, а от това се възползва Гарсес, който с глава прати кълбото в долния десен ъгъл на вратата.

Само три минути по-късно „армейците“ направиха преднината си в срещата класическа. Деян Лозев загуби топката дълбоко в половината на гостите, а от това се възползва голмайстора Гарсес, който нахлу отляво в наказателното поле на Арда и с прецизен удар по земя се разписа в долния ляв ъгъл на Симеонов, оформайки своя хеттрик.

Селекцията на Саша Илич събра актив от три точки и се качи на върха в Първа лига заедно с шампиона Лудогорец, тъй като и двата тима са с най-добра голова разлика, от отборите, които постигнаха победи в първия кръг на шампионата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хладно време до средата на седмицата
Хладно време до средата на седмицата
Откриха плажния сезон край река Сена
Откриха плажния сезон край река Сена