НОВИНИ

ЦСКА вкара четири гола на клетия Хебър и поведе в Първа лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:09, 15.10.2022
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
цска вкара четири гола клетия хебър поведе първа лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на ЦСКА разгорми с 4:0 гостуващия Хебър Пазарджик в мач от 14-ия кръг на Първа лига.

ЦСКА поведе в резултата на стадион „Българска армия“ в 32-ата минута. Алехандро Серано бе пресиран от Марселино Кареасо и върна топката назад към вратаря Хадим Ндиайе. Кареасо, обаче, продължи да преследва кълбото и това принуди стража на новаците в елита да сбърка при изчистването на топката извън опасност. Тя бе овладяна от Дюкенс Назон в наказателното поле на Хебър, който финтира бранителя Пламен Крумов и с изстрел по земя се разписа в долния десен ъгъл на вратата.

“Червените“ реализираха и второ попадение в самия край на полувремето, но то не зачетено. Голмайсторът Назон пусна дълго извеждащо подаване към Жираир Шагоян по десния фланг на нападението, арменецът нахлу в пеналтерията на пазарджишкия тим и с плътен изстрел се разписа в средата на вратата, пазена от стража Ндиайе. След преразглеждане на ситуацията с ВАР, голът не бе признат заради нарушение на Джонатан Линдсет в зародиш на головата атака на „армейците“.

Все пак съставът на Саша Илич удвои преднината си в 56-ата минута чрез голмайстора Дюкенс Назон, който получи топката на границата на наказателното поле на Хебър, освободи се от опеката на Пламен Крумов с лек финт, след което нанесе удар по земя, като топката се озова в долния десен ъгъл на резервния вратар Петър Дебърлиев, който замени неубедителния Хадим Надиайе под рамката на вратата.

След малко повече от час игра вицешампионът на България направи преднината си в срещата класическа. Георги Търтов върна топката към Пламен Крумов отдясно в наказателното поле на „зелените“, където тя му бе отнета от Лазар Туфегджич, а Браян Морено владя кълбото и с удар по земя по диагонал се разписа между краката на стража Дебърлиев.

Отново Морено бе в прегръдките на своите съотборници в 71-ата минута, разписвайки се след асистенция на дебютанта Марселино Кареасо.

Гостите от Пазарджик останаха с човек по-малко на терена в 78-ата минута след директния червен картон на Алехандро Серано, който влезе грубо в краката на голмайстора на ЦСКА Браян Морено.

В класирането ЦСКА събра актив от 28 точки и временно се изкачи на първото място, с точка преднина пред втория ЦСКА 1948 и на два пункта пред шампиона Лудогорец. Хебър заема 13-ата позиция с 10 точки от 14 изиграни срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист победи шампиона Балкан в повторение на двубоя за Суперкупата на България
Рилски спортист победи шампиона Балкан в повторение на двубоя за Суперкупата на България
Душан Влахович донесе победата на Ювентус срещу градския съперник Торино
Душан Влахович донесе победата на Ювентус срещу градския съперник Торино