НОВИНИ

ЦСКА взе трите точки от Ботев Вр в голов мач

ЦСКА - Ботев Враца
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
20:16, 19.09.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА победи с 4:2 Ботев Вр в мач от 8-ия кръг на Първа лига. Срещата се игра на стадион „Христо Ботев“ във Враца. Георги Йомов се отличи за гостите, благодарение на два гола и една асистенция.

След равенството със Славия „червените“ успяха да вземат успех, за да се изкачат до 4-ото място във временното класиране с 13 точки. „Армейците“ обаче имат изиграни само 5 мача от началото на сезона в елита. Останалите 3 срещи бяха отложени заради евроучастията на тима. Ботев Враца е на 7-ата позиция с 9 точки след 8 срещи в Първа лига.

Играчите на Даниел Моралес успяха да поведат на собствен терен след попадение в началото на мача чрез 25-годишния Дориан Бабунски. След това обаче ЦСКА пое инициативата и не само обърна резултата, но и спечели с категоричен резултат.

Георги Йомов изигра много силен мач. Той се отчете с попадение и асистенция още преди почивката. Халфът се разписа в 16-ата минута, а след това в 39-ата отдаде голов пас на Брадли Мазику за обрата 2:1. В края на двубоя полузащитникът реализира и последното попадение в мача за крайното 4:2.

В 50-ата минута Федерико Варела пусна топката към Йоан Баи, който се озова срещу Красимир Костов, за да преодолее стража за 3:1.

Ботев Враца не се предаде, въпреки убедителната преднина от два гола на съперника. В 73-ата минута Мирослав Маринов стреля мощно за 2:3.

В 81-ата минута Георги Йомов затвърди факта, че се намира в добра форма, реализирайки за крайното 4:2. Яник-Сони Вилдсхут намери Йомов, той преодоля защитата на домакините и стреля, за да вкара втория си гол в двубоя.

Така "червените" записаха четвърти успех в пет мача в Първа лига до момента. В следващия кръг на 26 септември, неделя, от 16.30 часа ЦСКА посреща Левски, а Ботев Враца гостува на шампиона Лудогорец.

През седмицата обаче предстои тимовете да изиграят и мачовете си от 1/16-финалите за Купата на България.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челси взе лондонското дерби с Тотнъм
Челси взе лондонското дерби с Тотнъм
Къде са настанявани нелегалните мигранти?
Къде са настанявани нелегалните мигранти?