НОВИНИ

ЦСКА за ТВ правата: Няма да подпишем договор, дори и да ни извадят от efbet Лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:19, 14.07.2020
Чете се за: 01:06 мин.
Български футбол
цска правата подпишем договор извадят efbet лига

Ръководството на ЦСКА-София излезе с официално писмо до президента на Българския футболен съюз (БФС), в което "червените" категорично заявяват, че няма да подпишат нов петгодишен договор за телевизионните права, дори и това да означава изваждане на отбора от efbet Лига.

В изявлението на "армейците" пише, че ПФК ЦСКА-София ще сезира всички правораздавателните органи у нас и в Европа заради четворен конфликт на интереси свързан с Кирил Домусчиев, който освен собственик на телевизията, която излъчва футболното ни първенство, е и член на Изпълнителния комитет на БФС и собственик на ПФК Лудогорец.

Вижте официалното изявление на ПФК ЦСКА-София по темата:

"Уважаеми г-н Касабов,

Уважаеми господа,

ПФК ЦСКА СОФИЯ, най-титулуваният и успешен клуб в Република България, Ви призовава да не подписвате новия заробващ 5 годишен договор за телевизионните права.

Ние като клуб, който е един от най-големите данъкоплатци, стриктно спазващ разпоредбите и законите на страната, питаме: „При положение, че остава още една година до изтичането на стария договор, какви обстоятелства и причини налагат спешното подписване на новия контракт?“

ЦСКА като неизменна и важна част от футболния процес, изказваме уважение към телевизията, която предаваше мачовете досега, но Ви уверяваме, че ще сигнализираме всички регулаторни институции у нас и Европа за огромния конфликт на интереси. И понеже времето е такова, че справедливостта винаги възтържествува, ние отбелязваме и фокусираме вниманието на Вас, футболната общественост и правораздавателните органи за четворен конфликт на интереси в случая, състоящ се в това, че собственикът на телевизията, излъчваща срещите, собственикът на фирмата за правата, собственикът на доминиращия клуб в първенството и член на Изпълкома да бъде един и същ човек, а именно: г-н Кирил Домусчиев.

Управителното тяло на ЦСКА, футболистите и спортно-техническият щаб плюс милионите червени привърженици у нас и по света, категорично няма да подпишат този договор за следващите 5 години, ако ще и силните на деня да наложат изваждането на отбора в по-долна дивизия!

С уважение: УС на ПФК ЦСКА СОФИЯ"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът назначи Бойко Рашков за член на Правния си съвет
Президентът назначи Бойко Рашков за член на Правния си съвет
Националната галерия поднася "Цветя за медиците"
Националната галерия поднася "Цветя за медиците"