НОВИНИ

ЦСКА запази аванса си на върха с минимален успех над Спартак Варна

Маурисио ЦСКА
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:58, 18.03.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА победи Спартак Варна с 1:0 в мач от 24-ия кръг на Първа лига. На стадион "Българска армия" в столицата "червените" взеха своето и отново водят с четири точки на шампиона Лудогорец в битката за титлата.

Възпитаниците на Саша Илич, който се завърна на резервната скамейка след наказание от две срещи, започнаха по-активно двубоя и след няколко добри нападения откриха резултата в 14-та минута. Тогава Брадли де Нойер центрира от ляво в наказателното поле, Лазар Туфегджич умишлено пропусна топката и тя стигна до Маурисио Гарсес, който с левия крак матира Кристиано Фигейредо за 1:0.

Добрата игра на ЦСКА продължи, но гостите от Варна показаха зъби и след около половин час игра Жоао Марио бе изведен от свой съотборник сам срещу Густаво Бусато, но бразилският страж на столичани излезе и парира удара му. В края на полувремето ЦСКА, който нацели и греда чрез капитана Юрген Матей, можеше да дръпне с два гола разлика, но изстрелът на Дюкенс Назон бе избит на голлинията.

В началото на втората част отново Назон бе близо до това да покачи преднината на водачите в таблицата, но така и не съумя да преодолее Фигейредо. Крехкият аванс на "армейците" не им създаваше спокойствие и "соколите" можеха да се възползват в 71-та минута, но Родни Антуи бе спрян от Бусато. Опит за центриране на Гарсес от дясно замалко не изненада Фигейредо на другата врата, а резервата Денис Баланюк бе изведен в коридор от Евандро, но с добра намеса се отличи Енес Махмутович. Назон можеше да сложи точка на спора, но шутът му с десния крак мина до гредата на гостуващия състав.

ЦСКА остава на челната позиция в класирането с актив от 60 точки, с 4 повече от втория Лудогорец. Спартак Варна заема последното 16-о място в подреждането с 12 пункта.

В следващия кръг играчите на Димитър Димитров-Херо приемат Берое, като преди това гостуват на Лудогорец в 1/4-финал за Купата на страната, докато ЦСКА посреща Черно море за Купата, а след това гостува на Славия за първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саутхемптън измъкна точка срещу Тотнъм с гол от дузпа в последната минута
Саутхемптън измъкна точка срещу Тотнъм с гол от дузпа в последната минута
Какви са правомощията на Международния наказателен съд, поискал арестуването на Путин?
Какви са правомощията на Международния наказателен съд, поискал арестуването на Путин?