НОВИНИ

Цветан Соколов и Динамо (Москва) детронираха Пламен Константинов и Локомотив (Новосибирск)

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:57, 10.04.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Волейбол
цветан соколов динамо москва детронираха пламен константинов локомотив новосибирск

Капитанът на България Цветан Соколов и неговият Динамо (Москва) станаха втория финалист в турнира "Финална шестица" на волейболната Суперлига на Русия.

Соколов и компания детронираха шампиона Локомотив (Новосибирск), воден от Пламен Константинов, с 3:1 гейма (25:17, 25:14, 16:25, 25:23) във втория полуфинал в турнира.

По този начин възпитаниците на Константин Брянский ще спорят за титлата срещу Зенит (Санкт Петербург), който надделя драматично над Кузбас (Кемерово) с 3:2 гейма в първия полуфинал по-рано днес.

Цецо Соколов отново беше на висота за Динамо, като стана най-резултатен за победителите с 19 точки. Иля Власов и Сам Деруу пък също бяха на висота и добавиха съответно по 13 и 12 точки за успеха.

За отбора от Новосибирск Сегей Савин и Дражен Лубурич играха силно, реализирайки по 16 и 15 точки, но въпреки това не съумяха да спасят Локомотив от загубата.

Така Динамо, който спечели и редовния сезон на Суперлигата и преследва първа титла от 2008-ма година, се класира отново за финала след 2017-та година, когато московчани отстъпиха на Зенит (Казан) с 0:3 гейма.

Тимът от Санкт Петербург пък ще опита да вдигне първа шампионска титла, след като през 2018-та година остана със сребърните медали след поражение от тима от Казан.

Финалът за титлата е тази вечер от 19.00 часа българско време, а преди това от 16.30 часа Пламен Константинов и Локомотив (Новосибирск) ще се опитат да стигнат до бронзовите медали срещу Кузбас.

Финалистите Динамо и Зенит пък ще изиграят осмия мач помежду им през сезон, като във всичките 7 срещи досега победата отиваше при московчани, които спечелиха срещата между двата тима от предварителна група на финалната шестица с 3:1 гейма, като също така триумфираха и в двата финала за Купата на CEV.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът скърби за принц Филип
Светът скърби за принц Филип
Уулвърхемптън излъга Фулъм в добавеното време
Уулвърхемптън излъга Фулъм в добавеното време