НОВИНИ

Цвети Пиронкова осъществи страхотен обрат срещу Дона Векич

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:28, 01.02.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Тенис
цвети пиронкова осъществи страхотен обрат дона векич

Ракета номер 1 на България при дамите трябваше да наваксва сет пасив, но в край на сметка намери верния път към победата и след 1:6, 6:4, 6:2 записа пети последователен успех над хърватката от пет двубоя.

Срещата започна с гейм в полза на пловдивчанката, която обаче за съжаление загуби всяка една от следващите осем части, което позволи на Векич да се откъсне със сет и пробив във втория.

Пиронкова реагира моментално и стигна до рибрейк, а след това и изравни за 2:2 гейма във втората част. Българката дочака момента за нов брейк, повеждайки с 5:4 и още в следващия гейм затвори втория сет с 6:4.

В третия двете се движеха близко в резултата до 2:2, когато нашето момиче спечели четири поредни гейма, за да стигне до крайния триумф след общо час и 51 минути на корта в Мелбърн.

С тази победа българката заработи 55 точки за световната ранглиста, които ще и помогнат да се изкачи до 125-та позиция в подреждането в навечерието на Australian Open.

В третия кръг на Пиронкова и предстои сблъсък с носителката на 23 титли от Големия Шлем, Серина Уилямс. Американката нямаше проблеми срещу представителката на домакините, участваща с уайлд-кард, Дария Гаврилова, печелейки с 6:1, 6:4.

До момента Серина неизменно побеждава Цвети при всяка една от петте им срещи. През миналата година обаче бившата номер 1 в света не излезе срещу Пиронкова за мача им от втория кръг на Ролан Гарос.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат
Президентът Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат
При какви условия отварят фитнесите днес?
При какви условия отварят фитнесите днес?