НОВИНИ

Цвети Пиронкова: Планирам да играя на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:38, 08.11.2020
Чете се за: 01:19 мин.
Тенис
цвети пиронкова планирам играя australian open

Цветана Пиронкова беше наградена за спортист №1 за месец септември за достигането до четвъртфиналите на US Open още в първия си турнир след тригодишно отсъствие от кортовете заради майчинство.

Пловдивчанката получи наградата си в "Пресклуб България", като по време на церемонията на награждаването сподели и какво я очаква в близко бъдеще.

„Благодаря на всички,които сте тук, както и на всички, които са гласували за мен. Аз просто правя това, коeто обичам и за мен то е най-важното. Конкретни планове за новия сезон нямам, защото все още не е публикуван официалния календар на WТА. Затова не знам кое ще бъде следващото ми състезание. Имам планове да играя на Australian Open, но трябва да се запозная с условията заради коронавируса, защото се очаква да има двуседмична карантина".

Цвети говори и за нивото на женския тенис в сравнение с това, което е било преди тя да излезе в майчинство. Пиронкова сподели още, че не си поставя никакви времеви рамки.

"Нивото си е също толкова високо, само има нови имена, които не познавам. Лично аз се чувствах доста уверена при завръщането си, но не смеех да правя прогнози. След първия и втория мач на US Open придобих дори по-голяма увереност. Направих доста сериозна подготовка и заедно с опита, който имам 15 години, това даде резултат. На този етап се наслаждавам, че отново съм на корта и не си поставям времеви рамки. Може да играя още 10 години, може да играя още два месеца. Аз живея за момента и това е най-важното."

Българката говори и за започналото вчера пето издание на турнира Sofia Open, на когото Цвети е един от звездните посланици.

"Навярно ще гледам някои мачове през уикенда, но през седмицата няма да мога, защото тренирам. Това е едно страхотно тенис събитие, както и голяма възможност за българите, които участват в турнира".

33-годишната тенисистка коментира също така, че редовно общува с капитана на България за "Фед Къп", Дора Рангелова, но не даде ясен отговор дали ще се завърне в отбора.

"Тя бе наясно с факта, че тренирам и имам планове да се върна в професионалния тенис. Още не се знае дали през следващата година ще има Фед Къп, така че не сме обсъждали тази тема".

Накрая Цвети уточни, че маркетингът, с който се занимава от няколко години и налагането на своя марка екипировка е нейна отдавнашна мечта и допълни, че предстои пускането и на мъжка линия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветана Пиронкова със "Златна България" за Спортист №1 на септември
Цветана Пиронкова със "Златна България" за Спортист №1 на септември
Почина котето Гли, един от символите на "Света София" в Истанбул
Почина котето Гли, един от символите на "Света София" в Истанбул