НОВИНИ

Цвети Пиронкова се класира за Откритото първенство на Австралия по тенис

цвети пиронкова класира откритото първенство австралия тенис
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 13.01.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Още
Слушай новината

Цветана Пиронкова се класира за основната схема на Откритото първенство на Австралия по тенис. В третия квалификационен кръг първата ни ракета победи Маргарита Гаспарян с 2:0 сета.

Още в първия гейм на кортa в Дубай Пиронкова бе подложена на трудно изпитание. Първата ни ракета изоставаше с 0:40 на собствен сервис, но с добър начален удар успя да обърне гейма в своя полза. Прогресът в играта на българката се запази и в следващите два гейма, което донесе преднина от 3:0. Последва период, в който Гаспарян ясно показа, че е преодоляла трудностите, които изпитваше в началото и стигна до равенство - 3:3. В края на сета 136-ата в света българка успя отново да пробие началния удар на рускинята за 5:3 , след което сервира успешно за спечелване на първата част.

Във втория сет сценарият се обърна - Гаспарян поведе с 3:0 гейма, а Пиронкова изравни. 33-годишната пловдивчанка отново дочака своя миг за решителен пробив в края на сета, с което си осигури и победата в мача.

След края Пиронкова не скри радостта си от завръщането в основната схема в Мелбърн, след 4-годишна пауза.

"Много съм щастлива, че се класирах за основната схема. Наистина съм развълнувана да се завърна в Мелбърн, тъй като не съм била там от няколко години. Нямам търпение", сподели тенисистката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават опитите за отстраняването на Доналд Тръмп
Продължават опитите за отстраняването на Доналд Тръмп
Берое удържа силен финален натиск на Балкан
Берое удържа силен финален натиск на Балкан