НОВИНИ

Цвети Пиронкова ще играе в квалификациите на WTA 500 в Чарлстън

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:43, 30.03.2021
Чете се за: 00:35 мин.
Тенис
цвети пиронкова играе квалификациите wta 500 чарлстън

Първите две ракети на България в женския тенис ще Цветана Пиронкова и Виктория Томова играят на турнири в Колумбия и САЩ през следващата седмица.

През миналата седмица Цвети записа няколко победи в Маями, достигайки до втория кръг, където бе спряна от №7 в схемата Арина Сабаленка, в изключително драматичен сблъсък.

Сега на пловдивчанката и предстои участие на ATP 500 на зелен клей в Чарлстън (САЩ) с награден фонд 565 530 долара. Пиронкова ще трябва да премине през квалификациите на надпреварата, които започват в събота.

В основната схема пък ще се включат действащата световна №1 Ашли Барти, както и Медисън Кийс, Кики Бертенс, Гарбине Мугуруса, Елизе Мертенс и др.

Втората ни ракета Виктория Томова пък влезе в основната схема на турнира по тенис от сериите WТА 250 в Богота (Колумбия) с награден фонд 235 238 долара през следващата седмица.

Софиянката първоначално трябваше да играе в пресявките, но след като шест тенисистки се отказаха от участие, Томова доби право да започне директно от основната схема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джип се заби в къща в центъра на Русе
Джип се заби в къща в центъра на Русе
Акрапович след уволнението: Не ми обясниха причината за раздялата
Акрапович след уволнението: Не ми обясниха причината за раздялата