НОВИНИ

Дамбраускас: Ако искате, да изиграем една партия шах с Акрапович

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:11, 26.02.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Футбол
дамбраускас искате изиграем една партия шах акрапович

Треньорът на разградчани говори пред медиите преди утрешния сблъсък между Лудогорец и ЦСКА София, който ще определи дали ще има смяна на водачеството в efbet Лига.

Дербито от 19-ия кръг на родното футболно първенство започва в 15 часа, а арена на събитието е "Хювефарма Арена" в Разград.

Преди срещата Дамбраускас изрази своето уважение към наставникът на "червените" Бруно Акрапович и шеговито подхвърли, че ако журналистите толкова правят сравнение между футбола и шаха, двамата биха могли да се изправят един срещу друг за една партия шах.

“За нас треньорите е важно да имаме добри отношения помежду си. Знам, че Акрапович също е работил в Хърватия. Утре ще тестваме нашите отбори един срещу друг. След мача ще се поздравим. Аз като по-млад треньор мога да се науча от Бруно Акрапович. Той е оставил доста сериозна следа в България в Локомотив (Пловдив) и сега в ЦСКА.

Винаги ще се стремим да сме от страната на силните и да поемаме инциативата. В шаха разчиташ само на себе си, но във футбола имаш отбор от хора, всеки със своите силни страни и проблеми. Мисля, че не можем да сравняваме футбола с шаха. Не трябва чак толкова голямо значение да се отдава на треньорите. Все пак играчите ще играят. Оставете футбола на футбола и шаха на шаха. Ако харесвате толкова много шаха, да направим една партия с Акрапович".

Литовецът за пореден път подчерта, че въпреки важността на утрешния двубой, евентуалната победа в него, няма да означава автоматично спечелване на титлата.

“Ние трябва да защитим мястото си в класирането и нашата игра. Най-важното е да изпълним нашите цели на терена. Ние тренираме и се подготвяме, за да спечелим. Играчите нямат нужда от допълнителна мотивация в този мач. След този мач остават още 12 мача. Утрешният мач няма да спечели първенството. Много е важен, но не забравяйте, че това не е финал на Купата. Жалко, че няма да има фенове на трибуните, защото няма да бъде същото без тях".

Накрая наставникът на Лудогорец заяви, че неговият тим трябва да бъде този, който да доминира, а не да се притеснява дали ще допусне гол в своята врата.

“Мисля, че съм гъвкав в тактическо отношение и харесвам да променям тактиките по време на мача. Уважавам всички стилове на игра и всеки може да решава как да действа. Аз също съм играл с трима защитници. За мен Лудогорец е отбор, който трябва да доминира, а не да мислим да не допуснем гол и след това дали ще вкараме. За да спечелиш лигата, трябва да се концентрираш във всеки един мач. Никой няма да ни даде двойни точки, ако спечелим утре.”

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Между 15° и 20° днес
Между 15° и 20° днес
Аврамчев: Това е саботаж, истината ще излезе наяве!
Аврамчев: Това е саботаж, истината ще излезе наяве!