НОВИНИ

Даниел Боримиров: Радвам се, че се връща левскарщината

Даниел Боримиров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:17, 24.05.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров сподели, че клубът се намира в по-стабилно финансово положение след изчистените задължения и вярва, че обединението ще помогне на отбора да възкръсне.

Бившият национал на България посети церемонията за 108-годишнината на Левски на могилката в градинката на 22-ра гимназия в София.

"Това е незабравим ден в нашата вековна история. Радвам се, че се връща левскарщината в Левски. Отново сме обединени. Когато тази симбиоза стане по-голяма, Левски отново ще възкръсне", убеден е той.

Бившият футболист на "сините" допълни, че кампанията "Левски на левскарите" цели феновете да поемат само част от клубния бюджет.

Левски е по-стабилен финансово, предвид това, че имаме изчистени задължения към предишни хора. Левски все още има затруднения, стремим се едно по едно да ги изчистваме. "Левски на левскарите" цели те да поемат част от бюджета, не да издържат изцяло клуба, тъй като бюджетът на Левски е доста висок", поясни той.

По-късно днес ще се проведе футболната среща между отборите "Синя приказка I" - първият отбор на Станимир Стоилов, стигнал до 1/4-финал в турнира за Купата на УЕФА (предшественикът на Лига Европа) и групите на Шампионската лига и "Синя приказка II" – отборът спечелил Купата на България на 15 май тази година.

"Вълнувам се за мача. Снощи се видях със Сердик Бардон и Игор Томашич, които не бях виждал от 4-5 години. С тези спомени отново се върнахме, бяхме доста емоционални. Старая се да поддържам спортна форма, но не съм на това ниво, на което бях преди", призна той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
130 години от написването на стиховете за химна в прослава на Светите братя Кирил и Методий
130 години от написването на стиховете за химна в прослава на Светите братя Кирил и Методий
Как българската кирилица може да присъства повече в сайтовете на държавната администрация
Как българската кирилица може да присъства повече в сайтовете на държавната администрация