НОВИНИ

Даниел Христов, БУБА Баскетбол: Турнирът в Белград беше изключително полезен за момчетата

12-годишните момчета от столичния клуб записаха три победи и две загуби на силния международен турнир в Сърбия

даниел христов буба баскетбол турнирът белград беше изключително полезен момчетата
bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 16.11.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на БУБА Баскетбол за момчета, родени през 2011 г. се завърна с актив от три победи и две загуби от силния международен турнир в Белград, Сърбия. Възпитаниците на Данаил Христов победиха словенския Домжале с 56:38, Планета Баскет с 62:35 и Галеб Херцег Нови с 59:39. Те отстъпиха само на сръбския Раднички с 30:77 и румънския Дан Дачиан с драматичното 42:46.

„Участвахме в много силен турнир срещу отбори от Сърбия, Румъния, Словения, Италия и Босна и Херцеговина. Изиграхме 5 мача за 3 дни. Интересното беше, че всички отбори играеха по идентичен начин, предимно с пасинг-гейм, заслони без топка и изолация за едно на едно. Турнирът беше изключително полезен за момчетата, с оглед на факта, че тук имат много малко мачове, а и се надявам това да им даде по голяма самоувереност за предстоящите мачове. Оценката за турнира е положителна, като мнението и на другите треньори е, че по нищо не отстъпва на Европейската младежка баскетболна лига(EYBL)“, коментира представянето Христов.

„Турнирът ми хареса по няколко причини – с момчетата се сближихме много и станахме като истински отбор. Също така сме играли 5 мача повече от другите отбори в първенството. Също така може да се види как действат другите школи държави“, каза и играчът Никола Стоилов.

„За мен беше удоволствие да съм част от отбора и голяма отговорност. Смятам, че играхме добре и задружно, но можеше и по-добре. Най-много съжалявам за загубата от Дан Дачиян (Румъния), но това ще ни помогне за напред! Благодаря на моя треньор – Дани Христов, че ми позволи да бъда част от състава!“, допълва Иван Вичев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът се противопостави на скока на данък сгради
Омбудсманът се противопостави на скока на данък сгради
Мария Габриел е на работно посещение в Германия и Австрия
Мария Габриел е на работно посещение в Германия и Австрия