НОВИНИ

Даниил Медведев мина и през Шаповалов, за да триумфира с титлата във Виена

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:33, 30.10.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
даниил медведев мина шаповалов триумфира титлата виена
Слушай новината

Световният №4 в тениса при мъжете Даниил Медведев спечели титлата от АТР 500 надпреварата в австрийската столица Виена, след като във финала надигра с 4:6, 6:3, 6:2 канадеца Денис Шаповалов.

За Медведев, който по пътя към триумфа си във "Винер Щатхале" надигра и нашия Григор Димитров това бе втора титла от началото на годината и общо 15 в кариерата му.

Двубоят започна трудно за руснака, който в първия сет набързо се оказа догонващ с два пробива при 1:4 и въпреки че намали пасива си Шаповалов затвори първата част след 6:4 в своя полза.

Във втория сет Медведев бе този, който първи нанесе удара си, пробивайки за 3:1, а след това отрази четири брейкбола, за да увеличи преднината си на 4:1. Канадецът върна пробива в седмия гейм, намалявайки изоставането си до 3:4, но още в следващия гейм отново загуби подаването си, което позволи на бившия №1 в света да сервира за сета при 5:3 в своя полза. Руснакът се справи и по този начин вкара мача в решителна трета част.

В последния сет Даниил Медведев напълно диктуваше случващото се на корта и след два поредни пробива набързо се откъсна в резултата с 5:1. В крайна сметка до края Шаповалов взе още един гейм и макар да отрази шест мачбола при седмия шампионът от US Open 2021 взе своето и сложи точка на спора след два часа и 19 минути игра.

Освен това Медведев записа четвъртата си поредна победа в преките двубои срещу Шаповалов, с което общият баланс между двамата вече е 4-2 в полза на руския тенисист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е изключен от националната електроенергийна система
Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е изключен от националната електроенергийна система
Георги Граматиков: Много съм щастлив, защото това е медал, който спечелих след тежка травма
Георги Граматиков: Много съм щастлив, защото това е медал, който спечелих след тежка травма