НОВИНИ

Дебют за Христо Янев при домакинството на Пирин на Локомотив Пд в Първа лига

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:10, 28.10.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Христо Янев Пирин Благоевград
Снимка: ПФК Пирин Благоевград
Слушай новината

Пирин Благоевград посреща Локомотив Пловдив в мач от 16-ия кръг на Първа лига, а "орлетата" ще бъдат изведени от Христо Янев, който пое треньорския пост пред дни.

След загубата с 1:4 от Септември в миналия кръг Пирин се намира на предпоследна позиция в класирането с актив от 8 точки.

„Ситуацията е такава, каквато е, аз съм я приел и знам с какво се захващам. Предпочитам да се боря с нещо, което на пръв поглед изглежда трудно. Трябва първо да опозная тази съблекалня, да разбера същността на проблемите и корените им, за да мога да се справя с тях. Има два дни, в които да подготвя отбора за мача, който ни предстои с Локомотив (Пловдив) и искам да работя в среда, която ни доставя удоволствие. Искрено вярвам в това, което върша, в работата с момчетата. Трябва по най-бързия начин да се нагодим един към друг“, заяви Янев.

„Имам много работа, но сам не мога да я свърша, а с моя екип. Благодаря за доброто посрещане, но трябва да се захващаме за работа“, каза още новият треньор на Пирин, който ще дебютира днес като старши треньор на Пирин.

Янев няма да може да разчита на наказаните Венцислав Бенгюзов и Александър Дюлгеров, но и на възстановяващия се от контузия Красимир Станоев. Своето участие номер 200 в елита може да запише халфът Славчо Шоколаров.

Гостите от Локомотив са на четвърта позиция в класирането, само на две точки от третото място и имат 9 победи, 2 равенства и 3 поражения от началото на сезона. Пловдивчани записаха три победи в последните си пет мача, а в миналия кръг завършиха наравно 1:1 при гостуването на Левски. “Черно-белите” от вчера са в Благоевград. От групата за мача с Пирин отпаднаха Петър Витанов и Мартин Паскалев, които са с контузии.

В първия двубой от сезона Пирин отстъпи на пловдивчани с 1:2. Локомотив спечели последните четири мача срещу благоевградчани в Първа лига. Последната победа на „орлетата“ срещу този съперник е на 09.09.2017 г. с 5:0. Два гола тогава вкарва Станислав Костов, а по един добавиха Анди Реня, Аймен Суда и Петър Христов.

Главен арбитър на мача днес ще бъде Волен Чинков, а отговорник за ВАР ще бъде Станимир Тренчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възрастен мъж загина при пожар в дома си
Възрастен мъж загина при пожар в дома си
Волейболният Варна ДКС започва сезона в женското първенство с нов треньор и нови амбиции
Волейболният Варна ДКС започва сезона в женското първенство с нов треньор и нови амбиции