НОВИНИ

Дейвис прогнозира реванш на Макгрегър и Хабиб

bnt avatar logo
от Димитър Русев
15:07, 24.11.2020
Чете се за: 01:39 мин.
Други спортове
дейвис прогнозира реванш макгрегър хабиб

Хабиб Нурмагомедов може в бъдеще да се изправи срещу Конър Макгрегър отново, смята Гарет Дейвис.

Журналистът Гарет Дейвис смята, че завръщането на Конър Макгрегър в клетката в лек мач-реванш на 23 януари с Дъстин Порие може да се превърне в катализатор на верига от събития, която ще приключи с битка между скандалният ирландец и Хабиб.

Преди да се бие с Джъстин Гетие, бившият UFC шампион в средна категория Марк Уиър обсъди какво ще последва за Хабиб Нурмагомедов, ако спечели.
Дейвис смята, че общественият интерес към мача може да доведе до връщане на Хабиб. И на свой ред борбата може да види нарастващата популярност на ММА да скочи още повече. Но за Дейвис кавгата, останала от битката през 2018 г., може да бъде най-голямата мотивация за шампиона.

"Тези двамата ще се бият отново. Няма по-голяма вражда или негодувание между двама борци. Знаем какво се е случило с боя след първата им битка. Хабиб спечели, но не му беше достатъчно. Имахме хора, които се изкачиха през стените на осмоъгълника, а след това започна меле - спомни си Дейвис".

"Това е огромна битка и Конър Макгрегър очевидно е готов да се бие отново. Мисля, че ще успеят да убедят Хабиб да се върне."

След като Макгрегър обяви своя реванш с Дъстин Порие, ще разгледаме някои от най-запомнящите се и спорни моменти!
И ако личната неприязън не убеди Хабиб да се откаже от оставката си, Дейвис вярва, че егото му може да бъде натиснато, за да предизвика обръщане. Тъй като Дейвис предлага при цялото си господство само три защити на титлата, оставяйки Хабиб назад в пантеона на легендите.

- Наистина мисля, че ще го върнат, защото не вярвам, че е най-добрият за всички времена. Мисля, че има още много да доказва. Мисля, че номер 1 е Джон Джоунс. Номер 2 е Андерсън Силва. Номер 3 е Джордж Сен Пиер. Да видим как Хабиб ще се вдигне наполовина. Нека да видим как ще продължи като шампион. Да видим как ще победи някой от младите новобранци. Просто мисля, че може да даде повече. Това е неопетнен запис, но се надявам да се върне."

Докато много от феновете на ММА, без съмнение, се разболяват за завръщането на Хабиб в бъдеще, те могат да празнуват в настоящето с бившия световен шампион в две категории Макгрегър, излизащ от последната си оставка.

Макгрегър спря Дъстин Порие в първия кръг на първата си битка през 2014г. докато реваншът отново може да бъде едностранен, Дейвис казва, че ММА като цяло ще се възползва от блясъка на ирландеца до началото на 2021 г.

"Важното тук е да се радваме, че Конър Макгрегър се върна. Бях там онази нощ преди шест години. Той напълно обърка и хипнотизира Порие. Това беше блестящото представяне на Конър в това звездно изкачване в UFC, което го накара да се превърне в един от големите шоумени в бойните изкуства. Той донесе спорта в съвсем ново измерение, като му донесе съвсем нови фенове."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж държа деца за заложници в Санкт Петербург
Мъж държа деца за заложници в Санкт Петербург
Две студентки ще помагат в пловдивската болница "Свети Мина"
Две студентки ще помагат в пловдивската болница "Свети Мина"