НОВИНИ

Десет от Берое стигнаха до точката в края срещу ЦСКА 1948

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:52, 07.05.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
десет берое стигнаха точката края цска 1948
Снимка: ПФК Берое
Слушай новината

Отборите на ЦСКА 1948 и Берое (Стара Загора) завършиха 2:2 в прекия спор между двата тима за 7-то място в крайното класиране на Първа лига, което дава право на участие в бараж за място в Лигата на конференциите през следващия сезон.

На стадиона в Бистрица "червените" поведоха в края на първата част след гол на Александър Колев от дузпа, отсъдена за нарушение на Георги Динков срещу Марио Топузов.

Десет минути след началото на втората част обаче Берое стигна до равенството благодарение на Симеон Мечев, който се разписа с чудесен изстрел от дистанция.

Радостта на гостите обаче не трая дълго, тъй като още в 57-ата минута Ивайло Чочев възстанови аванса на ЦСКА 1948 с прецизен удар от тревата, който не остави шансове за реакция на Генадий Ганев.

Малко по-късно заралии останаха и с човек по-малко, след като Абубакар Тунгара бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Ангел Лясков.

Въпреки това футболистите на Петър Хубчев стигнаха до точката в края на редовното време, когато авторът на първия гол Мечев центрира от пряк свободен удар, а топката стигна до Алиун Фал, който с глава беше точен за 2:2.

При попадението на малийския футболист останаха сериозни съмнения за засада, заради които ситуацията бе обстойно преразгледана от ВАР. В крайна сметка след близо петминутно забавяне главният съдия Ивайло Ненков призна гола и така двубоят завърши наравно.

В класирането тази точка върна Берое на 7-то място, като заралии са с актив от 38 точки. С една по-малко пък са отборите на ЦСКА 1948 и Локомотив Пд, които са съответно 8-и и 9-и.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия конфискува луксозна яхта, смятана за собственост на Путин
Италия конфискува луксозна яхта, смятана за собственост на Путин
Очаква се временно захлаждане
Очаква се временно захлаждане