НОВИНИ

Десет от Ботев Враца удържаха победата срещу ЦСКА 1948

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:31, 19.02.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
десет ботев враца удържаха победата цска 1948
Слушай новината

Отборът на Ботев Враца поднесе изненадата на 20-ия кръг в Първа лига, след като надигра с минималното 1:0 у дома третия във временното класиране състав на ЦСКА 1948.

Успехът за врачани бе още по-сладък и от факта, че през цялото второ полувреме те играха с 10 души, след като в края на първата част Диего Фераресо бе изгонен за втори жълт картон.

Иначе двубоят започна много силно за домакините, които още в 7-ата минута пратиха топката във вратата чрез Браян Переа, но попадението не бе зачетено, тъй като се оказа, че в хода на атаката кълбото е напуснало очертанията на терена.

В 21-ата минута обаче всичко беше редовно, когато Чавдар Ивайлов бе изведен зад отбраната на "червените" и с хладнокръвен изстрел през краката на стража Даниел Наумов даде аванс на Ботев Враца.

Малко преди да изтече първият половин час игра на стадион "Христо Ботев" гостите получиха златен шанс да изравнят резултата, след като вратаря на Ботев Враца Красимир Костов събори Евгений Сердюк в наказателното поле и главният съдия Валентин Железов отсъди дузпа в полза на "червените". Костов все пак се реабилитира за грешката си, отразявайки удара от бялата точка на голмайстора в Първа лига Ивайло Чочев.

След почивката пък вече с човек повече играчите на ЦСКА 1948 се опитаха всячески да стигнат поне до точката, но стражът Красимир Костов на няколко пъти се отчете с важни спасявания, за да запази вратата си суха, а четвърт час преди края и страничната греда му дойде на помощ след изстрел на Радослав Кирилов.

В крайна сметка Ботев Враца удържа крехкия си аванс и по този начин футболистите на Даниел Моралес се поздравиха с първа победа в Първа лига от края на месец октомври насам.

Успехът изкачи врачани на 12-а позиция с актив от 19 точки, докато ЦСКА 1948 запазва третото си място с 39 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Европейци": Защо Стокхолм е сред най-зелените градове в Европа?
"Европейци": Защо Стокхолм е сред най-зелените градове в Европа?
Задържаха в Гърция издирвания за смъртта на 18 мигранти в камиона ковчег
Задържаха в Гърция издирвания за смъртта на 18 мигранти в камиона ковчег