НОВИНИ

Десет от Дортмунд удържаха победата срещу Гладбах като гост, РБ Лайпциг се справи с Волфсбург

"Жълто-черните" и "биковете" продължават дуела помежду си за четвъртото място в Бундеслигата, като пет кръга преди края на сезона двата тима са с равен актив от по 56 точки

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:30, 13.04.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
десет дортмунд удържаха победата гладбах гост лайпциг справи волфсбург

Отборите на Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг продължават битката помежду си за четвъртото място в подреждането на Бундеслигата, след като постигнаха победи в мачовете си от 29-ия кръг на първенството.

"Жълто-черните" се наложиха трудно с 2:1 при визитата си на Борусия Мьонхенгладбах в двубой, в който те бяха принудени да играят с човек по-малко в последните малко повече от 40 минути след изгонването на Карим Адейеми.

Иначе преди това Марсел Забитцер бе дал комфортен аванс от два гола на състава на Един Терзич, реализирайки в 22-ата и в 28-ата минута, като във втория случай австрийският национал беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Нико Шлотербек.

Домакините от Гладбах все пак върнаха интригата в 36-ата минута чрез Максимилиан Вьобер, който с глава беше точен за 1:2 след центриране от корнер на Франк Онора.

Втората започна с отменен 11-метров наказателен удар за гостите, след като реферът Флориан Бадщубнер прецени, че стражът на "жребчетата" Йонас Омлин не е нарушил правилата срещу Карим Адейеми при преглед на една ситуация с ВАР, а няколко минути по-късно арбитърът правилно показа втори жълт картон на младежкия национал на Германия, оставяйки Дортмунд с 10 души на терена.

До края вестфалци бяха принудени да се защитават, но за тяхно щастие вратарят им Грегор Кобел стори необходимото, за да съхрани трите точки за своя тим.

По същото време РБ Лайпциг нямаше проблеми у дома срещу Волфсбург, сразявайки "вълците" с класическото 3:0.

Дани Олмо изведе отбора на Марко Розе напред в резултата в 13-ата минута, а след почивката Бенямин Шешко и Люис Опенда също се разписаха за "биковете".

Така след днешния следобед Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг вече имат по 56 точки, но засега съставът от източната част на Германия има предимство в дуела за четвъртата позиция заради по-добрата си голова разлика.

Междувременно Борусия Мьонхенгладбах заема 11-ото място с 31 пункта, докато Волфсбург е 14-и с 28.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България отстъпи на Португалия и изпадна във втора група на „Били Джийн Кинг къп“
България отстъпи на Португалия и изпадна във втора група на „Били Джийн Кинг къп“
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова