НОВИНИ

Десетки запалянковци на Трабзонспор нахлуха на терена след загубата от Фенербахче

Президентът на ФИФА Джани Инфантино призова за взимането на мерки

десетки запалянковци трабзонспор нахлуха терена загубата фенербахче
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:09, 18.03.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Десетки фенове на турския Трабзонспор нахлуха на терена след домакинската загуба с 2:3 срещу Фенербахче и нападнаха противникови футболисти и треньорския щаб. След инцидента бяха арестувани 12 души.

„Фенерите“ празнуваха успеха си с 3:2 – осигурен след победен гол на Мичи Батшуай в 87-та, на терена, когато домакински запалянковци се насочиха към играчите на гостуващия състав.

Представителите на Фенербахче и официалните лица на двубоя трябваше да бъдат защитени от охраната и веднага избягаха към съблекалните, за да се спасят от запалянковците. Мачът беше прекъсван няколко пъти преди това, защото привърженици хвърляха различни предмети по терена. Кадри показаха как един от нахлулите на игрището запалянковци се опитва да използва ъглово флагче като оръжие.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино призова за взимането на мерки. Той определи насилието като „абсолютно неприемливо“ и призова „отговорните институции“ да вземат необходимите мерки.

„Насилието, видяно след двубоя от турската Суперлига между Трабзонспор и Фенербахче, е абсолютно неприемливо – както на терена, така и извън него, то няма място в нашето общество. Без изключение, във футбола, всички играчи трябва да са в безопасност, за да могат спокойно да изиграят мача, който носи толкова много радост на мнозина хора по света. Призовавам отговорните институции да направят така, че това е уважено на всички нива, и виновните за тези шокиращи сцени в Трабзон да бъдат държани под отговорност за действията си“, написа президентът на ФИФА в социалните мрежи.

Турският вътрешен министър Али Йерликая каза, че вече е започнато разследване и нахлулите на терена привърженици ще бъдат идентифицирани. Местната футболна федерация също осъди инцидента и заяви, че отговорните лица ще бъдат наказани след разследването.

Само преди няколко месеца президентът на Анкарагюджю беше арестуван, след като си позволи да удари съдия след мач, което предизвика федерацията да прекъсне за кратко двубоите от Суперлигата.

С успеха Фенербахче остава на две точки от лидера Галатасарай – третият Трабзонспор е на цели 30 пункта от „фенерите“, заемайки третата позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балет на открито: Масов клас в Мексико
Балет на открито: Масов клас в Мексико
Вижте кои министри предлага ГЕРБ за кабинета "Габриел" (СНИМКИ)
Вижте кои министри предлага ГЕРБ за кабинета "Габриел" (СНИМКИ)