НОВИНИ

Десподов: Не трябва да летим в облаците, защото утре може да паднем от високо

десподов летим облачите паднем високо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:04, 04.09.2021
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят Кирил Десподов призова съотборниците си в националния отбор да не летят в облаците след постигнатото равенство с европейския шампион Италия във Флоренция, а да бъдат максимално концентрирани за утрешния домакински мач с Литва.

Утре вечер от 19.00 ч. на Националния стадион "Васил Левски" селекцията на Ясен Петров посреща тимът на Литва в петия си двубой от група "C" от световните квалификации. Срещата ще бъде излъчена на живо по БНТ 1 и онлайн на bntnews.bg/sport, като студийната програма започва в 18.30 ч.

"Аз не съм чел какво пише в италианските медии, не само за мен и моите съотборници. Каляри не ми даде шанс, надявам се да съжалява за това. Мисля, че се справихме доста добре, знаете 1:1 срещу Италия, преди два месеца станаха европейски шампиони, беше важно за нас и нашето самочувствие, но не трябва да летим в облаците, защото утре можем да паднем от високо. Няма как да бъде лесен утрешният мач, всеки отбор е мотивиран и търси трите точки", сподели Кирил Десподов, който асистира на Атанас Илиев за изравнителния гол в мача с Италия, завърши при равенство 1:1 във Флоренция.

"Мисля, че имаше 11 лидери на терена в мача срещу Италия. Всички желаехме да измъкнем нещо, радващо е, че с Наско Илиев се намираме на терена. Още на загрявката му казах да очаква този пас с външния и момчето ме послуша и успя да отбележи гола. Като цяло, целият отбор се бореше – не съм аз спечелил мача, нито той, това е колективен спорт, всички са лидери. Аз мисля, че няма лесен мач, но този с Италия – в тези мачове няма какво да губиш, излизаш да направиш един добър мач, ако излезеш със страх – то тогава за къде си тръгнал? Футбол не се играе със страх, този мач утре всеки очаква да победим с 5:0. Утре няма да бъде лесен мачът, всеки отбор търси точките и е важно да не излезем със страх – в никой от момчетата няма страх, играем в къщи, трябва да играем атакуващо и да ги накараме да се чувстват некомфортно. Аз мисля, че Вие трябва да давате оценката. Моята задача е да си върша работата на терена – аз съм колективен играч", продължи националът на България.

Бързоногият футболист коментира и престоят си в българския шампион Лудогорец

"Да, главата ми е изчистена, беше много важно решение за мен да подпиша 3-4-годишен договор, който да ми осигури спокойствие. Когато те пращат под наем – отиди там, отиди там, ти започваш да си мислиш „Какво се случва“. Започваш в един момент да се чувстваш некомфортно. По-спокоен съм, концентриран съм върху националния отбор и Лудогорец. Не мисля за трансфери в момента – пак ще докажа, че имам място в европейския футбол един ден. Хубаво е като вкараш гол, имам добра статистика – за мен голът и асистенцията са едно, когато Наско вкара, аз се радвах повече от него. Когато мога да я подам, ще я подам. Головете сами ще си дойдат. Когато не го мислиш, то само си идва", завърши Кирил Десподов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилен трафик към Гърция, тестват шофьори на случаен принцип
Засилен трафик към Гърция, тестват шофьори на случаен принцип
Специално пред БНТ: Говори бабата на мъжа, заплашвал с убийство Ива Митева
Специално пред БНТ: Говори бабата на мъжа, заплашвал с убийство Ива Митева