НОВИНИ

Дея спорт продължи победната си серия в НВЛ и в Пазарджик, Добруджа 07 надви драматично Марек

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:12, 01.03.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
дея спорт продължи победната серия нвл пазарджик добруджа надви драматично марек
Слушай новината

Отборът на Дея спорт Бургас стигна до своя 18-и успех през кампанията в Националната волейболна лига (НВЛ), след като в среща от 19-ия кръг срази с 3:0 (25:17, 25:22, 25:18) гейма като гост тима на Хебър Пазарджик.

В зала "Васил Левски" момчетата на Франческо Кадеду доминираха напълно срещу младия състав на "тигрите", като единствено срещнаха някаква съпротива във втората част, в чийто край обаче бургазлии направиха достатъчно, за да я спечелят.

Най-резултатни за Дея в мача станаха Николай Учиков и Тодор Димитров, които се отличиха с по 9 точки, а от другата страна Калоян Вълчинов завърши с 13 за домакините.

Бургазлии продължават да водят в класирането с актив от 52 точки и баланс 18-1, докато Хебър Пазарджик, който е в серия от 13 поредни загуби, заема предпоследната 11-а позиция със 17 пункта и показатели 5-14.

Междувременно в друга среща от кръга отборът на Добрджа 07 стигна до драматичен успех с 3:2 (25:17, 25:18, 11:25, 22:25, 18:16) гейма при визитата си на Марек Юнион-Ивкони в Дупница.

Гостите от Добрич започнаха срещата по-добре и спечелиха категорично първите две части, но след това дупничани намериха своя път обратно в двубоя и успяха да се доберат до тайбрек.

В решителния пети сет домакините пропиляха общо три възможности да стигнат до победата и в крайна сметка бяха наказани от своя съперник, който сложи точка на спора след 18-16 точки.

След този успех Добрджа 07 и Марек Юнион-Ивкони Дупница вече са с идентични показатели от 18 точки и баланс 6-13, но дупничани имат предимство в борбата за 9-ото място, тъй като са с по-добро геймово съотношение.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще продължи ли да лети правителственият "Фалкон"?
Ще продължи ли да лети правителственият "Фалкон"?
Макс Верстапен спечели квалификацията за Гран при на Бахрейн във Формула 1
Макс Верстапен спечели квалификацията за Гран при на Бахрейн във Формула 1