НОВИНИ

Дидие Дешан е подал жалба за клевета срещу френски журналист

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:17, 31.03.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
дидие дешан горд съм представянето тима
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан е подал жалба за клевета срещу журналиста и колумнист Даниел Риоло, съобщава Le Parisien.

54-годишният треньор, който ръководи "сините" от 2012 г., е завел граждански иск в парижкия съд. Той обвинява Даниел Риоло от радио RMC, че е направил неуместни забележки към него в програмата After Foot.

„Дидие Дешан няма проблем с критиките, дори и те да са остри, но в предаването се засягат неговите чест и почтеност. Г-н Риоло казва за него, че е манипулатор, лъжец, това са непоносими думи“, реагира адвокатът на Дешан Изабел Векстейн.

Радиоводещът направи особено обидни забележки към треньора след обявяването на удължаването на договора му до 2026 г. през януари.

„Дешан ни излъга от А до Я, но лъжата е нещо, с което той се справя перфектно“, заяви също така в ефир Риоло по повод невключването на Карим Бензема в състава за Мондиала в Катар.

 „Мисля, че Ноел Льо Грае (бивш президент на френската футболна федерация) е марионетката на Дешан“, каза още журналистът на 8 януари след скандалното изявление на шефа на централата по адрес на Зинедин Зидан.

"Петлите" изиграха първите си два мача след Световната купа, записвайки две победи срещу Холандия (4-0) и Ирландия (1-0) в евроквалификациите. Le Parisien напомня, че въпросният радиоводещ е бил временно отстранен от работа заради неуместни забележки към младата жена, която обвини Неймар в изнасилване през 2019 г.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата разследва палеж за случая със загиналото 3-годишно дете в Русе
Прокуратурата разследва палеж за случая със загиналото 3-годишно дете в Русе
1315 обвиняеми и подсъдими лица ще могат да гласуват на 2 април
1315 обвиняеми и подсъдими лица ще могат да гласуват на 2 април