НОВИНИ

Димитър Бербатов: Кристиано Роналдо обича да доказва, че хората грешат за него

Димитър Бербатов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:42, 02.05.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Бербатов смята, че Кристиано Роналдо не бива да бъде винен, ако Манчестър Юнайтед не успее да се класира за Шампионската лига.

37-годишният португалец отбеляза 23 гола през този сезон като голмайстор на „червените дяволи“, но отборът изостава в надпреварата за четвъртото място, което поставя и много въпросителни около бъдещето му на „Олд Трафорд“.

Бившият съотборник на Кристиано Роналдо Димитър Бербатов се надява звездата на тима да остане в клуба.

„Роналдо се справя невероятно добре за възрастта си, с начина, по който играе и головете, които реализира. Да имаш на сметката си толкова много попадения във Висшата лига на неговата възраст е невероятно постижение. Той прави това, което трябва да прави, а то е да вкарва голове“, каза българинът в колонката си за компания за залози.

„Играта му сега е по-различна от преди, но едно нещо е постоянно, и това са головете. Той все още създава положения и реализира, което е толкова важно за всеки клуб“, написа още Димитър Бербатов.

„Роналдо има още една година в Юнайтед, което е нещо добро според мен. Сега зависи дали ще остане, или напусне. Ще се радвам да го видя да остане и, разбира се, всичко зависи от новия мениджър и от това какво иска самият Роналдо. Той е икона във футбола, а когато си такъв, твоето мнение има значение”, добави бившият играч на Манчестър Юнайтед.

Въпреки това Димитър Бербатов си дава сметка, че ако Кристиано Роналдо иска да вдигне трофей от Шампионската лига още веднъж, то тогава може да му се наложи да продължи в друг клуб.

„Ако той реши да си тръгне, не може да бъде винен“, добави българинът.

„Когато сте свикнали да играете футбол в Шампионска лига всяка година, е трудно да го приемете, ако не се получи един сезон. Представянето му през тази кампания показва колко добре се грижи за себе си. Той иска да играе толкова дълго, колкото може, за да покаже, че невъзможното е възможно. Роналдо доказа, че все още може да го направи на 37 години във Висшата лига, той обича да доказва, че хората грешат и съм сигурен, че ще иска да продължи да прави това и да играе още няколко години“, завърши Димитър Бербатов.

Тази вечер Манчестър Юнайтед приема Брентфорд в мач от Висшата лига на Англия от 22.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инвестиция за 200 нови работни места се подготвя в индустриална зона "Божурище"
Инвестиция за 200 нови работни места се подготвя в индустриална зона "Божурище"
Въоръжен грабеж: Задигнаха пари и бижута от украинци за 197 000 лв. в Свети Влас
Въоръжен грабеж: Задигнаха пари и бижута от украинци за 197 000 лв. в Свети Влас