НОВИНИ

Димитър Бербатов: Време е ръководството на БФС да отстъпи мястото си на младите

димитър бербатов време ръководството бфс остъпи мястото младите
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 29.03.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Бербатов отново поиска оставката на ръководството на Българския футболен съюз след двете загуби на националния отбор в квалификациите за Евро 2024 срещу Черна гора и Унгария.

Пред БНТ рекордьорът по голове с националната фланелка заяви, че не е изключено отново да инициира подписка с футболните клубове у нас за свикването на конгрес на централата.

„За пореден път искаме тази оставка. Няколко пъти съм го казвал, сега пак го казвам. Резултатите са красноречиви след представянето на националния отбор. След толкова много години се изредиха толкова много треньори, винаги бяха те виновни, винаги са виновни клубовете, играчите, но никога ръководството на БФС. Накрая човек трябва да понесе отговорност и да реши, че е време за оставка, за да отстъпи място на други - на младите, както е в живота“, заяви Димитър Бербатов пред камерата на БНТ.

Той коментира представянето на „лъвовете“ в мачовете с Черна гора и Унгария, след които България е на последното място в своята квалификационна група.

„В такива квалификационни мачове резултатът е важен. Важни са точките, а ние нямаме нито една. В първия мач не заслужавахме да загубим, ако трябва да бъда честен, тъй като Черна гора не играе кой знае какъв футбол. Вече срещу Унгария класата бе очевидно по-голяма и заслужено ни победиха“, добави Бербатов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блокади и протести на зърнопроизводителите заради вноса от Украйна
Блокади и протести на зърнопроизводителите заради вноса от Украйна
Преговорите между фармацевтите и НЗОК още буксуват
Преговорите между фармацевтите и НЗОК още буксуват