НОВИНИ

Димитър Димитров-Херо: Най-важни са резултатите, предимството ни е, че другите отбори не познават играта ни

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:46, 09.02.2023
Чете се за: 04:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров-Херо даде пресконференция преди първия двубой на "соколите" от пролетния полусезон в Първа лига срещу Лудогорец.

Варненци приемат българския шампион тази събота (11 февруари) от 15.00 часа на стадион "Спартак", а според Херо неговият отбор разполага с потенциал, който ще помогне на тима в битката за оцеляването в елита.

"Мисля, че това, което бяхме планували по отношение на подготовката на отбора, го изпълнихме. Доволен съм от условията, от възможностите, които имахме да тренираме и контролните срещи, които проведохме. Надявам се това вече да се покаже, когато започнат официалните мачове. Направихме селекция за нов отбор, както виждате. Имахме идеята и желанието да вдигнем нивото на потенциала, който имаме. Убеден съм, че с този потенциал, който имаме няма да имаме тази незавидна позиция, ще бъдем много по-далече от това място. Но, такива са реалностите. Търсихме да направим отбор, който да може да се бори за всички мачове, защото знаете, че сме изостанали със 7-8 точки от чертата за спасение. За разлика от другите ние трябва да наваксаме и да ги надскочим в определени срещи. Този потенциал, който имаме в момента е по-качественият и надявам се този потенциал да покаже своите качества и стойности, когато започне първенството. Това е най-важното. Каквото и да си говорим сега, най-важни са резултатите. Те ще са показателни за нас и нашия избор на селекция", започна Димитър Димитров.

"Да знам, в каква позиция се намираме. Оптимист съм в това отношение, мисля, че потенциалът ще ни помогне за това. Надявам се освен потенциалът, да има и морални качества в характера на всеки един, защото всеки един мач ще бъде на всяка цена. Дано да имаме такива силни характери, за да излезем с чест от всеки двубой", допълни българският специалист.

Димитров коментира и шансовете на Спартак Варна срещу Лудогoрец, разкривайки, че всички нови попълнения ще могат да вземат участие в двубоя.

"Ако бяхме срещнали Лудогорец по-късно, действително щяхме да имаме по-голяма обиграност, някаква стиковка между отделните футболисти и звена. Като цяло отборът на Лудогорец превишава като класа и като възможности всички останали отбори. Аз мисля, че шансове винаги има, независимо, че те са фаворита в този мач. Ние ще се опитаме да вземем това, което можем. Ще търсим максимума, а пък ако се получи и по-малкото няма да бъдем разочаровани", заяви бившият наставник на разградчни.

"Всички нови футболисти са готови чисто документално да започнат първенството. Няма сериозни контузии в отбора. Козовете ни са, че съперниците ни не познават нашия отбор и качествата на нашите футболисти. До известна степен в това отношение можем да ги изненадаме", завърши Димитър Димитров – Херо.

На пресконференцията присъства още и едно от новите попълнения в лицето на опитният халф Александър Цветков, който сподели, че вярва, че "соколите" ще изпълнят целта да запазят мястото си в Първа лига.

"Вярваме, че ще постигнем поставената пред нас цел, че ще се спасим. Ако не вярвахме защо сме се събрали изобщо. Вярваме, че нещата ще се получат. Колективът е на едно доста добро ниво, бих казал. Аз лично се чувствам добре. В България не е трудно да се аклиматизираш бързо в друг отбор", каза Цветков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече слънце и постепенно затопляне в близките дни
Повече слънце и постепенно затопляне в близките дни
Близките на изчезналата след земетресението Айлин от Бял извор се молят тя и бебето ѝ да бъдат открити живи
Близките на изчезналата след земетресението Айлин от Бял извор се молят тя и бебето ѝ да бъдат открити живи