НОВИНИ

Димитър Димитров - Херо: Съжалявам единствено за резултата

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:43, 11.02.2023
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
димитър димитров херо съжалявам единствено резултата
Слушай новината

Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров - Херо призна, че съжалява за загубата с 1:2 от Лудогорец в първия кръг от пролетния полусезон в Първа лига.

Опитният специалист сподели, че "соколите" са създали достатъчно положения, за да си тръгнат с поне точка от този двубой, но някои определени неща са им попречели.

"Липсата на самочувствие е може би едната причина да не вземем нищо от мача. Другата е, че ние реално не се познаваме. Има хора, които влязоха, а дойдоха няколко дни преди мача. Нямаше нужната стиковка и то беше съвсем нормално. Може би това, че не успяхме в началото на мача, когато имахме до 15 минута 2-3 стопроцентови положения, които, ако бяхме вкарали, сигурно настроението и поведението на нашия отбор щяха да бъдат други. И основното – грешките, които допуснахме в позиционирането при гола. Да, отборът на Лудогорец има много бързи и много скоростни футболисти, имат много бърз преход от защита в нападение, но, ако не бяха тези грешки в позиционирането, смятам, че имахме по-сериозни шансове. Нямаше да бъде незаслужено, ако бяхме завършили наравно, защото ние имахме своите положения. И греди, и положения, и вратарят отрази няколко удара. Съжалявам единствено за резултата. Иначе като поведение, като игра мисля, че нашите футболисти се представиха на добро ниво. Не искам да коментирам съдийството. За мен 3 минути добавено време на втората част е малко, защото три минути се загубиха само при гледането на ВАР", започна Херо.

"Двата бързи гола при всички положения объркаха рецептата за мача, защото видяхте, че ние започнахме доста добре, особено в първите 15 минути. Аз преброих 3 стопроцентови голови положения, които имахме. Лошото е, че всяка една грешка, която допуснахме в защита, беше наказана на базата на класата и възможностите, които имат Лудогорец. Смятам, че като цяло се представихме достойно на фона на целия мач", допълни наставникът на Спартак Варна.

Херо похвали още своите футболисти за работата им в градивен план, отчитайки, че те са създали много ситуации в предни позиции.

"Пламен Димов пропусна много голяма част от подготовката заради контузии, не беше в оптимално физическо състояние и това беше основната причина да не започне. Когато влезе в ритъм, естествено той ще бъде основен футболист. Доста е силно да се говори за почерк и стил, защото е много кратко времето, в което работим. Аз лично се радвам, че успяхме да създадем много положения във фаза атака, доста ситуации, в които можехме да вкараме гол, което означава, че отборът в градивен план е играл добре. Ако се случи добър футболист, за нашите финансови възможности бих го взел, разбира се", завърши Димитър Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анте Шимунджа: Заслужавахме победата
Анте Шимунджа: Заслужавахме победата
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ занесе дарения в Турция
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ занесе дарения в Турция