НОВИНИ

Димитър Димитров: Излизаме за победа, за нас е жизнено необходима

херо имахме пълно прехъзходство играта липсва класа пед гола
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
14:21, 23.02.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Излизаме за победа, за нас е жизнено необходима. Така се случиха нещата, че всеки мач трябва да играем за победа и всеки мач има напрежение у футболистите, след като оценяват важността и значението на този мач. Това каза на пресконференция днес наставникът на Спартак 1918 Варна Димитър Димитров-Херо преди срещата от 21-ия кръг на Първа лига между неговия тим и Ботев Враца на 25 февруари. Той обясни, че пред отбора няма друга алтернатива и трябва да търси максимума не само в този мач, но и във всеки един.

Херо посочи, че отборът на Ботев е разучен. "Те има дълга и равностойна скамейка, освен това Тодор Киселичков е бил помощник-треньор няколко месеца в Ботев Враца и имаме достатъчно информация от него. Ботев са доста сериозен отбор", каза още треньорът.

"Не искам да коментирам в тактическо отношения какви са нашите идеи. Съобразяваме се с характеристиките на всеки един футболист, за да можем да използваме максимума на потенциала в конкретния мач, който ни предстои да играем", каза още Димитров.

"Аз мисля, че докато имаме теоретически шансове трябва да се борим, за мен няма невъзможни мачове, мисля, че в България всеки може да бие всеки и да загуби от всеки", обобщи наставникът на Спартак 1918.

Капитанът на варненци Румен Руменов заяви, че капитанската лента не му тежи, но е голяма отговорност.

"Чужденците в отбора осъзнават, че задачата ни е трудна. Те знаят в каква ситуация сме в момента и са длъжни да покажат най-доброто от себе си. Все пак те са професионалисти и съм сигурен, че ще го направят в събота", каза Руменов.

Той призна, че срещу Ботев ще е трудно. "Всеки един мач ще ни бъде труден, както и досега е било. Ние лесен мач не сме имали. В България силите са много уравновесени и, според мен, който влезе по-мотивиран, концентриран и здраво в мача ще победи. Надявам се в събота ние да вкараме един гол повече от противника и да победим“, завърши капитанът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК забранява TikTok за служителите си
ЕК забранява TikTok за служителите си
Хавиер Ибанес с категорична победа на купа "Странджа"
Хавиер Ибанес с категорична победа на купа "Странджа"