НОВИНИ

Димитър Илиев избран за "Футболист на футболистите"

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
13:22, 27.07.2020
Чете се за: 01:10 мин.
Футбол
димитър илиев избран футболист футболистите

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев спечели 19-ото издание на анкетата "Футболист на футболистите" за сезон 2019/2020, която се организира от Асоциацията на българските футболисти.

Допитването е единственото по рода си в страната, защото в него участват играчите от Първа и Втора лига, като те сами избират най-добрия измежду тях за настоящия футболен сезон.

Димитър Илиев събра най-много гласове във вота, а негови подгласници станаха Тодор Неделев от Ботев (Пловдив) и Антон Недялков от Лудогорец.

"Благодаря на всички колеги, които са гласували за мен. Благодаря на целия отбор, защото тази награда не е само за мен, а за всички от Локомотив. Благодаря на ръководството на клуба за добрата организация, която създаде и на старши треньора за чудесната работа през годината. Изключително съм щастлив от тази награда, тъй като няма по-голямо признание от това колегите да те изберат за най-добрия. Много се радвам и за първото място на нашия треньор, който изгради един много силен отбор и показа, че е голям професионалист", заяви Димитър Илиев.

За втори път в 19-годишната история на анкетата "Футболист на футболистите" победителят съвпада с избора на спортните журналисти за Футболист номер 1 на България за съответната година. Предишният подобен случай бе Георги Миланов от Литекс през сезон 2012/2013.

За най-добър треньор футболистите избраха Бруно Акрапович, който изведе Локомотив (Пловдив) до втора поредна национална купа. Босненският специалист е едва вторият чужденец, печелил анкетата, след Миодраг Йешич (сезон 2004/2005). Подгласници на Бруно Акрапович станаха Златомир Загорчич (Славия) и Илиан Илиев (Черно море).

За най-добър млад играч беше избран Филип Кръстев от Славия.

За най-добра футболистка бе определена Ивана Найденова (НСА), а най-добрият футболист според ИНСТАТ индекс е звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев.

Тази година анкетата за първи път се проведе онлайн, а заради пандемията от COVID-19 няма да има тържествена церемония с награждаване на призьорите. Организаторите от Асоциацията на българските футболисти ще връчат наградите на победителите поотделно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габриел Донев отстрани Александър Лазов и е на финал в София
Габриел Донев отстрани Александър Лазов и е на финал в София
Катар ще кандидатства за домакинство на Олимпиада
Катар ще кандидатства за домакинство на Олимпиада