НОВИНИ

Димитър Костадинов: Наско Сираков да депозира акциите в касата на клуба

Ивков и Стоилов не само си вършат добре работата като професионалисти, а се превърнаха като истински лидери на левскарството, заяви председателят на Националния клуб на привържениците на „сините“

димитър костадинов наско сираков депозира акциите касата клуба
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:37, 06.04.2023 (обновена)
Чете се за: 04:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Нека хората, които са на стадиона, да решат бъдещето на Левски. Това заяви председателят на Националния клуб на привържениците на „сините“ (НКП) Димитър Костадинов пред стадион „Георги Аспарухов“ след излизането си от продължаващото и в момента общо събрание на клуба.

„Аз лично не мога да си позволя да коментирам действията на организираните привърженици. Ние от НКП доста пъти изразихме позициите си – нека тези, които лъжат, да напуснат и да не пречат. След като хората, които бяха обвинени, и доказаха, че не са лъжци – Станимир Стоилов и Ивайло Ивков, Наско Сираков просто да депозира акциите в касата на клуба и нашият клуб да е пазител на акциите. Не знам какви са съотношенията, които всеки един притежава, но да кажем, че цялата зала беше разделена на две. Този розов балон окончателно се спука и, за съжаление, не можем да си затваряме очите и да си заравяме главите в пясъка“, започна той.

Костадинов говори и за отстраняването на Петър Ганев от Надзорния съвет. На Общото събрание бе взето решение Ганев вече да не бъде част от НС на клуба, като Костадинов заяви, че аргументът за отстраняването му е бил „че не слушал и че правил положителни оценки за изпълнителния директор в медийното пространство“.

„За нас организираните привърженици имат една-единствена цел – да дадем на хората, които са се доказали през годините, възможност да си вършат работата. Не мога да говоря за обединение. Членът за Надзорния съвет бе изгонен с аргумента, че „не слушал“ и че „правил положителни оценки за изпълнителния директор“. Ако г-н Сираков смята, че не бива да има такива хора, той има право да ги отстранява. Тук сме се събрали да обсъждаме увеличаване на капитала на клуба отново от нас привържениците. Очевидно отново се налага да даряваме. Финансова стабилност няма. Тези хора отказаха трансфери за 6 млн. лв – сега искат такава сума, че и по-голяма, ние за пореден път да я платим. Тези приказки за светло бъдеще и финансова стабилност са заблуда“, каза още той.

„В същото време работещите са поставени под натиск, не им се осигуряват условия за работа. Проблемите са налице и бъдещето ще покаже как ще бъдат решени те. Прогнозите не са добри към момента. Не очаквам нещата да се оправят от само себе си. Надявам се, че ще се намери някакъв изход от тази ситуация. Нека стадионът да реши, нека хората, които са на стадиона, да решат. Левски не е телевизионно реалити шоу, а футболен клуб“, заяви Костадинов.

Костадинов каза още, че според него „тече процес по отстраняването на Стоилов и Ивков от клуба“.

„Извършиха се днес поредните обиди и посегателства спрямо футболен клуб Левски. Иво Ивков и Станимир Стоилов не само си вършат добре работата като професионалисти, а се превърнаха като истински лидери на левскарството. Според нас тези хора са заслужили и доказали да се борим докрай те да си вършат работата. Очевидно в момента тече процес на отстраняването им от клуба, за което ние не можем да реагираме спокойно и да го приемем по никакъв начин. Напуснахме, тъй като не желаем да участваме в този фарс, както беше определен от един непознат за мен акционер. Правим се на акционерно дружество“, коментира Димитър Костадинов.

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков, заедно с феновете, които присъстваха на събранието, напуснаха Общото събрание преди неговия край.

Сираков каза преди началото на ОС, че не се очаква нещо важно освен решенията за увеличаване капитала на клуба. Трета точка от дневния ред е „Разни“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След репортаж на БНТ: Започва укрепването на бреговете на р. Стряма край наводнените карловски села
След репортаж на БНТ: Започва укрепването на бреговете на р. Стряма край наводнените карловски села
Симон Антони Иванов победи втория в схемата и се класира на четвъртфинал Дубровник
Симон Антони Иванов победи втория в схемата и се класира на четвъртфинал Дубровник