НОВИНИ

Димитър Кузманов отпадна на 1/4 финалите в Яш

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:08, 16.07.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
димитър кузманов отпадна финалите
Слушай новината

Димитър Кузманов отпадна на 1/4-финалите от турнира от сериите ATP Challenger в румънския град Яш, след като допусна поражение с 0:6, 6:3, 3:6 от бразилеца Фелипе Мелигени.

Втората ни ракета демонстрира характер, връщайки се в двубоя, въпреки че загубите първите осем гейма в него. В крайна сметка обаче Мико но не успя да стигне до пълния обрат и да се класира за 1/2-финалите.

Първият сет се разви кошмарно за българина, който не успя да спечели нито една точка при сервис на противника си, а същевременно допусна пробив във всяко от подаванията си.

Тенденцията се запази и в началото на втория сет, след като Мелигени реализира нов брейкбол и го затвърди за 2:0. Кузманов най-накрая спря негативната серия с гейм на нула, след което се пребори за връщане на пробива в маратонски гейм, преминал през пет равенства и три спасени брейкбола от южноамериканеца. В осмия гейм Мико реализира и втори брейк, повеждайки с 5:3, след което затвори частта при втория си сетбол на свой сервис.

За съжаление 27-годишният пловдивчанин не успя да използва набраната инерция в началото на решителния сет и бързо изостана с 0:3, губейки подаването си във втория гейм. До края бразилецът не даде нито една възможност за връщане на пробива и сложи точка на двубоя с първия си мачбол след 2 часа и 1 минута.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Валери Божинов остава в Левски
Официално: Валери Божинов остава в Левски
Жестока катастрофа между автомобил и мотор в София
Жестока катастрофа между автомобил и мотор в София