НОВИНИ

Димитър Кузманов започна с победа участието си в квалификациите на Ролан Гарос

Димитър Кузманов
Снимка: БФТ
bnt avatar logo
от БНТ
15:23, 16.05.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Димитър Кузманов започна с победа участието си в квалификациите на Ролан Гарос. Българинът се наложи със 7-5, 6-3 над швейцареца Марк-Андреа Хюслер.

Срещата продължи 93 минути.

Димитър Хюслер е №121 в световната ранглиста и през април спечели два турнира на клей от сериите „Чалънджър". Точно преди година Димитър Кузманов дебютира в турнирите от Големия шлем на кортовете в Париж.

Във втория кръг на квалификациите Мико ще играе срещу №153 в света Флавио Коболи от Италия.

Кузванов и Хюслер не стигнаха до точки за пробив в първите 11 гейма. При 6:5 Мико успя да пробие от третата си възможност в гейма и да спечели първия сет. При 1:0 във втората част Кузманов имаше четири точки за пробив, но не успя да се възползва. Българинът стигна до решителен пробив за 5-3, а след това затвори мача на собствен сервис от втория си мачбол.

При жените Виктория Томова и Изабела Шиникова ще изиграят първите си срещи в пресявките утре.

В първата си среща от квалификациите Томова ще се изправи срещу британката Кейти Суон, срещу която има две победи. В момента Суон е под номер 212 в световната ранглиста. При победа българката ще срещне рускиня във втория кръг – победителката от мача между Варвара Флинк и Марина Мелникова. Ролан Гарос е единственият турнир от Големи шлем, на който Томова не е участвала в основната схема. Най-доброто й постижение е достигането до втория квалификационен кръг през 2018-та и през 2021-ва година.

Жребият отреди Изабелла Шиникова да има за съперничка в първия квалификационен кръг рускинята Виталия Дятченко (№15 в схемата).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАС определи като допустимо производство срещу Иван Гешев, предложено от правосъдния министър
ВАС определи като допустимо производство срещу Иван Гешев, предложено от правосъдния министър
Протези спасиха живота на бебе жираф
Протези спасиха живота на бебе жираф