НОВИНИ

Димитров и Хуркач стартираха с победа на двойки в Индиън Уелс

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:26, 10.03.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
григор димитров успя медведев ротердам
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров в тандем с поляка Хуберт Хуркач започнаха със страхотна победа на участието си на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс, след като в първия кръг елиминираха поставените под №2 в основната схема Раджийв Рам и Джо Солсбъри.

Димитров и Хуркач се наложиха със 7:6(2), 6:4 за час и 26 минути игра и по този начин записаха втория си успех в надпревара на двойки, като първия дойде през миналата година на Мастърса в Рим.

В първия сет българо-полският тандем изглеждаше като по-опасния на корта, като Григор и Хуркач имаха общо три точки за пробив, но при всяка една от тях Рам и Солсбъри намираха начин и да се измъкнат и така изходът от сета трябваше да бъде решен в тайбрек. В дългия гейм обаче Димитров и неговият партньор не оставиха никакви шансове на далеч по-опитните си съперници при двойки и след 7-2 точки в своя полза сложиха точка на спора в първата част.

Във втората Димитров и Хуркач най-после стигнаха до така търсения пробив, за да поведат с 4:3 гейма и до края не изпуснаха инициативата, за да спечелят сета с 6:4, което им осигури и крайния успех в двубоя.

По този начин българо-полският дует се класира за втория кръг на надпреварата, където съперници на Григор и Хуркач ще бъдат победителите от срещата между Рохам Бопана/ Матю Ебдън и шампионите от Sofia Open - Рафаел Матос/Давид Ернандес.

Тази вечер за Григор Димитров пък предстои старт на участието му и в турнира на сингъл, където в среща от втория кръг българинът ще се изправи срещу австралиеца Джейсън Къблър. Двубоят е втори в програмата на корт "Stadium 4", където програмата стартира в 21.00 часа българско време със срещата между Аляксандра Саснович и Йелена Остапенко. Веднаха след края на техния двубой пък на корта ще излязат Григор и Къблър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депо за нелегални мигранти откриха в кравеферма край Карнобат (СНИМКИ/ВИДЕО)
Депо за нелегални мигранти откриха в кравеферма край Карнобат (СНИМКИ/ВИДЕО)
Ще се подобри ли качеството на здравеопазването с повишаване на здравната вноска?
Ще се подобри ли качеството на здравеопазването с повишаване на здравната вноска?