НОВИНИ

Димо Кръстев вкара гол за Фиорентина и ще играе финал за Купата Примавера

Димо Кръстев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:07, 07.04.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национал Димо Кръстев ще играе за пети път на финал за Купата Примавера в Италия, след като неговият тим Фиорентина елиминира Дженоа с 3:2.

На финала в Салерно, който ще се играе на 26-и този месец, "Ла Виола" ще срещне отбора на Рома, победил Интер (Милано) с 1:0.

Кръстев вкара третия гол за домакините, а за Дженоа – които играят в Лига Примавера 2, точен беше Йоан Борносузов, оформил крайното 2:3 в 81-ата минута. "Примавера" е първенството за 19-годишните в Италия, а освен това всички отбори в тази възраст играят и за Купата Примавера. Тимът на Дженоа е във второто ниво Примавера, но въпреки това стигна до финалната четворка на турнира.

След нулево първо полувреме, Фиорентина се развихри и играчите на Алберто Акуилани нанизаха три попадения да по-малко от четвърт час. Най-напред вкара Лоренцо Аматучи, след него се разписа и Кайоде за 2:0 след самостоятелен пробив и мощен изстрел под гредата с левия крак. Минути по-късно дойде ред и на бургазлията да вкара за 3:0, след като получи подаване в наказателното поле от Томазо Берти и с удар от 10-ина метра прати топката в мрежата.

В 68-ата минута Пападопулос намали на 1:3. Снажният български таран Йоан Борносузов пък с глава отлично прати топката във вратата в 81-ата минута, оформяйки крайното 3:2 за момчетата на Алберто Акуилани.

В другата полуфинална среща Рома се справи с 1:0 с Интер като домакин. единственият гол вкара Димитриос Керамицис в 81-ата минута с глава, а три минути преди това българинът в състава на гостите от Милано Никола Илиев беше заменен от Амаду Махтарлай Сар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Ганев подписа меморандум с кубинската федерация
Любомир Ганев подписа меморандум с кубинската федерация
Министерството на икономиката предлага таван на надценката за 17 основни храни
Министерството на икономиката предлага таван на надценката за 17 основни храни